Goran Martinics a Falco új irányítója!

A marosvásárhelyi BC Targu Mures csapatától érkezik Szombathelyre a 27 éves montenegrói hátvéd, aki fantasztikus idényt tudhat maga mögött.

A 27 éves, 187 centiméter magas montenegrói Goran Martinics lesz a Falco-Trend Optika KC Szombathely irányítója a következő szezonban – tájékoztatta olvasóit a falcokc.nyugat.hu portál. 

Goran Martinics az előző szezont a Szrecsko Szekulovics által vezetett marosvásárhelyi klubnál töltötte, ahol kiváló performansszal szolgált rá a szombathelyiekkel is a bajnoki aranyéremig jutó mesteredző bizalmára: a román bajnokság 26 mérkőzésén átlagban 34 perc alatt 19 pontot, 5 gólpasszt, 4 lepattanót szorgoskodott össze valamint távolról is hatékonyan tüzelt, 45,7 százalékkal értékesítette a hárompontosokat. A bajnoki bronzéremig jutó alakulat menetélésében is főszereplővé vált.

Bár az Eurochallenge-ben nem alkottak maradandót, ám egyéni statisztikáját tekintve csapata legjobbjának számított. 36 perc alatt 25 pontot, 6 gólpasszt és 3 lepattanót átlagolt – a 6,75-ös vonal mögül pedig biztos csuklókkal süllyesztette a triplákat (58 %-kal). A tavaly Szolnokon is megfordult BC Targu Mures 68-76-os idegenbeli győzelméből is hatalmas szerepet vállalt: 16/6 ponttal, 7 gólpasszal és 4 lepattanóval vette ki részét a sikerből.

Karrierje során megfordult a román CSM Bucuresti, a montenegrói Lovcen és Ulcinj, valamint a szerb Vojvodina együttesénél. Szerepelt a felnőtt montenegrói B válogatottban, valamint az U20-as és U21-es nemzeti csapatban is.

További információk a sárga-feketék háza tájékáról:
Bakk Krisztián szerződést bontott a klubbal és visszatért nevelőegyesületéhez; a következő szezontól a Sopron KC-t erősíti. Simon Kristóf, Bazsó Brúnó és Hódi Patrik azonban újabb egy évvel hosszabbította meg amatőr szerződését a Falcóval; az U18-as válogatott Bagó Martin, Kovács Bence, Szabó Domokos, Zrínyi Viktor négyes pedig első amatőr megállapodását kötötte.

Forrás: falcokc.nyugat.hu
Foto: totalbaschet.ro

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus