Grúz center válthatja Bell-Holtert

Már Budapestről Körmendre tart Giorgi Sharabidze, akit az amerikai Damen Bell-Holter helyetteseként szemelt ki a szakmai stáb - közölte honlapunkkal a körmendi klub.

A klub vezetősége élni kíván az amerikai játékos szerződésébe foglalt jogával és kezdeményezte annak azonnali felbontását. Damen sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a szakmai stáb javaslatára a vezetőség a hétvégi Göcsej Kupa után megkezdte a tárgyalásokat a helyére kiszemelt játékosokkal.

Közülük a 210 cm magas, 24 éves Sharabidze lett a befutó, aki tegnap este írta alá a két és fél hetes próbaidőt magába foglaló szerződését, és a tervek szerint már a ma esti edzésen a csapat rendelkezésére áll.

Giorgi éveken keresztül a Valencia utánpótlás és fiókcsapatainak tagjaként Spanyolországban légióskodott, de 2011 januárjában hazatért és az Army Sport Klub Tbilisi csapatában fejezte be a szezont. 18 mérkőzésen átlagban 13,8 pont, 6,5 lepattanó, 1,2 blokk és 1,1 gólpassz került a neve mellé. Az elmúlt 3 szezont a BC Armia Tbilisi csapatánál töltötte, amely a 2012-13-as szezonban az EuroChallenge küzdelmeiben is részt vett.

A játékos a tavalyi szezonban 23 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 25,9 perc alatt 14,5 pont és 7,9 lepattanó volt az átlaga. Csapatával a grúz kupában és a bajnokságban is az elődöntőig jutott, a nyáron tagja volt a grúz válogatott keretének, a selejtezők során a Csehország elleni 86:67-es győzelemmel végződő mérkőzésen pályára is lépett.

Giorgi legszebb mozdulatai láthatók a tavalyi szezonból az itt található felvételen: KATT

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus