Harmadjára is kikapott Montenegrótól a férfi válogatott

Az első meccs forgatókönyvére hasonlított a találkozó - Montenegró gyorsan 10 pont fölötti előnybe került, amelyet a végére 17 pontra hízlalt, így végül 77-60 arányú vereséget szenvedtünk.

Felkészülési mérkőzés
Montenegró - Magyarország 77-60 (19-6, 20-17, 23-18, 15-19)

Magyarország: Wittmann 2, Kovács P. 2, Benke 8/3, Eilingsfeld 17/9, Csorvási 7. Csere: Ruják 2, Tóth Á. 1, Perl 9/6, Pongó 5/3, Bognár 2, Váradi 5/3.

Az első negyedben nagy fölényben játszott Montenegró, támadásban nem sok minden jött össze a mieinknek, így 19-6-tal zárta az első negyedet ellenfelünk. A második felvonás első két és fél percében alig esett kosár, aztán nagyjából kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. Beakadt két triplánk is, és a gyűrű közeléből is eredményesek voltunk, viszont borzasztóan gyorsan összeszedtük a négy csapatfaultot. Szerencsére nem tudta ezt kihasználni Montenegró (ebben a negyedben 3/9-cel céloztak a vonalról), de nekünk sem ment a büntetődobás (az első félidőben 3/8 volt a mutatónk ebben a szegmensben). Az utolsó percben kaptunk két triplát, ezzel nyerte ezt a negyedet ellenfelünk, így a félidőben 39-23-ra vezettek.

A fordulás után egészen jó támadójátékot mutatott be mindkét fél, pariban voltunk a montenegróiakkal, sőt, ebben a szakaszban jobban is játszottunk, viszont 52-37 után kaptunk három büntetőt, majd rögtön utána egy hármast, amivel 20 pont fölé tornázta a különbséget az ellenfél, 62-41-re vezettek 10 perccel a vége előtt. A záró felvonásban nehezen ment a pontszerzés mindkét válogatottnak, így nem nőtt tovább a differencia, de lényegében nem is csökkent. Az utolsó három percben szakadt ki egy kicsit a zsák a mieinknél, három hármast is elsüllyesztettünk ebben a szakaszban, amire csak duplákkal válaszolt ellenfelünk. Montenegró végül így is 77-60-ra győzött a mai napon.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus