Három poszton is megfordult a DEAC légiósa

Isaiah Armwood az egyetemen hármast is játszott, de olyan négyesnek tartja magát, aki ötösben is használható. 

A debka.hu készített interjút Isaiah Armwooddal, a DEAC amerikai játékosával:

"Ez alatt a rövid idő alatt csak pozitív élményeim vannak. A város nagyon szép, bár az edzések mellett még nem nagyon volt időm bejárni, de remélem erre is hamarosan sor kerül. A srácok kedvesen fogadtak, nem lesz gond a beilleszkedéssel. Lilovval csapattársak voltunk Olaszországban, ő egy kiváló játékos, aki nagyszerű dobó, jó vele együtt játszani. Örülök, hogy újra egy csapatban játszhatok vele" - mondta az első benyomásokról.

A debreceni csapatot az ügynöke ajánlására választotta. "Nem sok mindent hallottam a magyar kosárlabdáról, de azon vagyok, hogy minél hamarabb megismerjem. Nyilván vannak különbségek az adott ország kosárlabda kultúrái között, és az edzők stílusai között is, de a kosárlabda mindenol kosárlabda, a labdát be kell dobni a gyűrűbe. Az ügynököm ajánlotta a DEAC-ot, akivel nagyon jó kapcsolatban vagyok, és megbízom benne. A magyar bajnokság évről évre erősebb, úgy gondolom, hogy jó helyre kerültem. Debrecennek hosszú idő után van újra elsőosztályú csapata, szeretnének fokozatosan egyre jobb csapattá válni, és én örülök, hogy ennek a részese lehetek."

"Az atletikusságomat emelném ki" - reagált az erősségeit firtató kérdésre. "Ebből fakadóan jó védőnek tartom magam, de a támadásoknál is tudom használni a fizikai képességeimet, emelett a középtávoli dobásaimat említeném még meg. Az egyetemen játszottam 3-as poszton is de én elsősorban 4-esnek tartom magam, aki egy gyorsabb szerkezetben centert is tud játszani. A legfontosabb célom a szezonra, hogy a lehető legtöbb meccset nyerjük meg a csapattal. Az egyéni statisztikák sosem voltak különösebben fontosak számomra, én akkor vagyok sikeres, ha a csapatom is sikeres. Szeretném, ha jó játékkal a csapat egyik meghatározó játékosa lehetnék, és még egyszer mondom, hogy a legfontosabb, hogy minél több meccset nyerjünk."

Foto - naplo.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus