Háromból háromnál tart az NYKK

Újabb nagy győzelmet könyvelhetett el a Férfi NBI/A-csoport harmadik fordulójának nyitómérkőzésén a Marso-Nyíregyháza KK együttese. Sitku Ernő tanítványai a félidőben még döntetlenre álltak a Pécs ellen. A harmadik negyedben viszont úgy játszottak a hazaiak, mint szombaton a Körmend ellen és ismételten megalapozták később biztossá váló győzelmüket, mellyel továbbra is száz százalékosak, vezetik a tabellát.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 3. forduló, 2014. október 21.

Marso-Nyíregyháza KK (3-0) Pécsi VSK-PANNONPOWER (0-3) 88-70 (25-24, 16-17, 25-18, 22-11)

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő csarnok 500 néző    Vezette: Györffy P. A., Gál J., Rácz Zs., (Farkas J.)

NYKK: Szavics 28/9, Vukolics 4, Wise 13/9, Nagy 3/3, Hujdurovic 22.
Csere: Kósa 5/3, Garamvölgyi 2, Helmeczi 11/9, Lajsz -, Molnár -.  Vezetőedző: Sitku Ernő.

Pécs: Nelson 15/3, Phalmblad 12/6, Biró 4, Budimir 9, Horti 12.
Csere: Halász 4, Délity -, Harazin 14.  Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Kipontozódott: Bíró a 37., Nagy a 39. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva érhető el.

Komoly pontterméssel indult a találkozó, s bár tetemes hátrányt nem szedett össze a vendég csapat, de Nelson alig négy perc játék után a kispadra kényszerült, mivel megkapta második személyi hibáját. Kisvártatva Bíró neve mellett is kigyúlt a második pötty az eredményjelzőn. Ekkor csak öt pontos előnyt tudhatott magáénak a Wise és Hujdurovic által húzott NYKK, mivel Horti jól kezdett a Pécsnél. (15-10) A hazai frissítő cserék inkább Halászéknak kedveztek, akik pár perc leforgása alatt feljöttek és a vezetést is magukhoz ragadták. (20-22) A negyed vége viszont a vendéglátóknak sikerült jobban és Garamvölgyi duplájával az utolsó másodpercekben visszakerült hozzájuk az előny. (25-24)

A teljes második negyedet azzal töltötték a felek, hogy fej-fej mellett haladtak egymással. Szavics duplája és Helmeczi hárompontosa után minimális fórra tett szert a Nyíregyháza, de nem sokkal később visszatérő Nelson és Budimir révén a pécsiek újfent fordítottak, s előnnyel fordulhattak az utolsó percre. Azonban Hujdurovic és Vukolics egyaránt pontokat írt az eredményjelzőre, mely 41-41-es döntetlent mutatott a félidőben.

A harmadik negyed elején három percen át az addig tapasztalt mederben folyt a találkozó. Jött viszont Wise és Hujdurovic egy-egy duplával és újfent a hazaiak jutottak minimális előnyhöz. (50-46) Harazin és Nelson is három személyi hibánál járt a vendégeknél, mégis tartotta magát a baranyai alakulat, egészen Szavics hárompontosáig, amikor hat pontos NYKK vezetésnél időt kért Csirke mester. (55-49) Szavics további két duplájához a ponterősen játszó Helmeczi tett hozzá egy hárompontost, és alig két perc leforgása alatt 12 egységgel lépett el a hazai alakulat. (62-50) Horti és Harazin tettek arról, hogy ne legyen tét nélküli a záró negyed. Megfelezték csapatuk hátrányát, eközben Wise a kipontozódás szélére sodródott. (66-59)

A tét erősen érződött a csapatok játékán az utolsó játékrész kezdetén. Öt perc leforgása alatt kettő, illetve egy mezőnykosarat tudtak összehozni. Szavics és Hujdurovic kettesei nyugtatták meg a hazaikat, akik újra két számjegyű távolságba kerültek a Pécstől, Csirke Ferenc időt kért. (75-62) A rövid pauza után még megpróbált egy utolsó rohammal feljebb zárkózni a baranyai együttes, de minden kosarukra jött válasz a ponterősen játszó Szavicstól, így biztossá vált, hogy harmadik mérkőzésén sem talált legyőzőre az NYKK.

Slide és Fotó - factumsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus