Háromcsoportos lesz a középszakasz

A Jászberény ma kezdi meg a felkészülést a szezonra - közölte a jksedrukker.hu. Ennek apropóján közzétették a módosított versenykiírást is a következő idényre, amelyből többek között megtudhatjuk, hogy 2014/15-ben három csoportra szakad az alapszakasz után a mezőny. Lássuk a bajnokság és a kupa lebonyolítását!

"Csapatunk a mai napon kezdi meg felkészülését az előttünk álló idényre. Ennek apropóján ismertetjük az NB I A 2014/2015-re vonatkozó, módosított versenykiírást.

A bajnokság alapszakaszában 13 csapat indul: a 2013/2014-es kiírás 2-13. helyezett együttese, valamint az NB I B ezüstérmese, a MAFC (miután a másodosztály bajnoka, a Bonyhád nem adta be nevezését az élvonalba). Itt az oda-visszavágós rendszerben 24 mérkőzés vár a klubokra.

Az alapszakasz végeztével immár 3 csoportos lesz a középszakasz. A felsőházba kerül az alapszakasz első 4 helyezettje, ahová ötödikként csatlakozik az Adria Ligában induló Szolnoki Olaj együttese. A felsőházban az alapszakasz győztese és a Szolnok 3-3, az alapszakasz 2. és 3. helyezettje 2-2, míg az alapszakasz negyedikje 1 bónuszponttal kezdi szereplését, ahol 2 kört játszanak egymással.

Az alapszakasz 5-9. helyezett gárdája a középszakasz középházában folytatja a küzdelmeket, itt a felsőházzal ellentétben a csapatok az alapszakaszban elért összes eredményt magukkal viszik, s a középszakaszban újabb 2x4 találkozót vívnak egymással. Az alapszakasz 10-13. pozíciója valamelyikén záró csapat az alsóházba kerül beosztásra, ahol az itt lejátszandó 2x3 összecsapás mellett a középházhoz hasonlóan az alakulatok minden alapszakaszbeli eredménye beleszámít a végső helyezés megállapításához.

A bajnoki címért a középszakasz felsőházában szereplő csapatok mellett a középház 1-3. helyén záró együttesek küzdhetnek meg a rájátszásban, ahol egyenes kieséses rendszerben, 3 nyert mérkőzésig tartanak a párharcok (a 3. helyért lejátszandó párharc valamelyik gárda 2. győzeleméig tart). Az alsóház utolsó 2 helyén végző csapatok pedig 2 nyert mérkőzésig tartó ”play-out” során döntik el a kieső sorsát. Az egyenes kieséses rendszerben az 1., 3. és az esetleges 5. összecsapások azon klubok otthonában kerülnek lebonyolításra, amelyek előkelőbb helyen végeztek a középszakaszban.

A Magyar Kupa döntője a 2014/2015-ös szezonban is egy 8 csapatos, 3 napos rendezvény keretében fog megrendezésre kerülni, ahol a Szolnoki Olaj együttese mellett az alapszakasz első körének végeztével első 7 helyen álló klub jogosult részt venni."

Forrás - jksedrukker.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus