Hatan képviselik az Alba Fehérvárt az Ifjúsági Olimpián

Az Alba Fehérvárt hatan képviselek a július 23-án kezdődő Ifjúsági Olimpián - Peresztegi Nagy Ákos beszélt a tornáról.

Az albakosar.hu beszámolója:

Július 23-án kezdődik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, amelyen az Alba Fehérvárt többen képviselik. A formaruhát az esemény szereplői kedden átvették a fővárosi SYMA csarnokban, jelen állás szerint hat fehérvári szereplője lesz a július 24-én kezdődő, U16-os kosárlabdatornának a Kisalföldön. Az Alba Fehérvár ügyvezető igazgatója, Halm Rolland csapatvezetőként, Horváth Orsolya technikai vezetőként tevékenykedik a nemzeti együttesnél, Peresztegi nagy Ákos edzőként – a vezetőedző, Várdai Attila elsőszámú segítőjeként tagja a stábnak. Az Alba utánpótlás játékosai közül Balsay Ádámnak, Lukács Norbertnek és Nagy Zsombornak van esélye arra, hogy felhúzza a címeres mezt. A keretszűkítésre a viadal előtt kerül sor, Nagy Zsombor helyzetét nehezíti, hogy egy hete nem edz a társakkal, a térdét fájlalja.

A küldöttség július 22-én tesz olimpiai esküt a fővárosban, aznap elfoglalja a szállását Győrben, az ifjúsági olimpiai faluban. Másnap kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, 24-én pedig a magyar kosarasok első mérkőzésüket vívják a törökökkel. A mieink csoportjában a litvánok és az észtek is szerepelnek, mindannyian erősebbnek tűnnek a házigazda jogán szóhoz jutó együttesünknél. Az EYOF július 29-én zárul, a korosztályos válogatott visszatér Fehérvárra – ahol három hete tréningezik –, folytatja a felkészülést az augusztus 10-én kezdődő, szófiai, Divízió B-s Európa-bajnokságra.

- Nem lesz könnyű dolgunk a Kisalföldön, az A-csoportban érdekelt együttesekkel találkozunk. Az ifjúsági fesztivál biztosan életre szóló élményt jelent, belekóstolunk az olimpiai hangulatba, a NOB harmadik legnagyobb rendezvénye ez, az ötkarikás játékok és a paralimpia után. a láng itt is körbejárt, az olimpiai faluban laknak a versenyzők és a stábtagok, az olimpiai logót használják a szervezők, komoly megnyitót és záróünnepséget tartanak, tehát a körítés hasonló, mint a felnőttek esetében. Biztosra veszem, életre szóló élményt jelent majd minden résztvevőnek – közölte Peresztegi Nagy Ákos.
 

Forrás, Foto, Slide - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus