Hazai torna és új légiós Nyíregyházán

Holnaptól szombatig rendezik a Nyíregyháza Nagydíjat az Alba, a JKSE és a Svit vendégszereplése mellett. Az NYKK-ban bemutatkozik az új amerikai légiós, Joe Prophet, akit az elküldött Tristan Carey helyére szerződtettek.

Nem kell sokat várni a külsejében megújult, és szerdán hivatalosan is átadásra kerülő Bujtosi Szabadidőcsarnok első sportrendezvényére: csütörtökön kezdődik és szombatig tart a 2. Nyíregyháza Nagydíj férfi nemzetközi felkészülési torna, amelyet a Sunshine FM Kupáért írtak ki.

– Az eddig tesztelt amerikai kosarasról, Tristan Carey-ről menetközben kiderült, hogy azokban a pozíciókban, ahol szükségünk lenne az erősítésre, nem képes olyan teljesítményre, ahogy azt reméltük – árulta el Sitku Ernő vezetőedző. – Helyére új játékos érkezett szerdán, akit két közös edzéssel a háta mögött vetünk be. Joe Prophet tavaly az észt bajnokságban szerepelt, nagyszerű mutatókat produkált, és bár a mostani tornán várhatóan nem játszik még csúcsformában, sokat remélünk tőle a bajnokságban. Fontos, hogy a felkészülés hajrájában ilyen erős ellenfelekkel szemben mérhetjük le, hogy hol is tartunk, bízom benne, hogy az előrelépés jeleit fogjuk tapasztalni.

Az ellenfelek ismerősek, hiszen a mindenkor nagy célokért küzdő Alba Fehérvárt nem kell a hazai porondon bemutatni, a Jászberénnyel tavaly többször is megmérkőzött a nyíregyházi csapat, a felkészülés során a saját tornáján legyőzött Svit pedig a szlovák bajnokság harmadik helyezettje és hazája kupagyőztese. Sitku Ernő legénysége csütörtökön 17 órától a torna nyitómeccsét a Jászberénnyel játssza, pénteken 18 órától a Svit lesz az ellenfele, szombaton pedig déli harangszóra a viadal zárómeccsét vívja a fehérváriakkal.

forrás: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus