Hepp-kupa: három nyugati kihívó a keleti címvédő ellen

A tavalyi kupagyőztes DEAC mellett ott lesz a bajnoki címvédő Bonyhád is a négyes döntőben, rajtuk kívül két nyugati top gárda, a Vasas és az OSE kvalifikálta még magát az elődöntőbe.

Időrendi sorrendben a tolnaiak vívták ki elsőként a továbbjutást, hazai környezetben verték a hozzájuk hasonlóan a formáját idén igencsak kereső Vásárhely együttesét, amely egy negyedik negyedbeli háromperces rövidzárlatának köszönheti búcsúját (69-69 után 14-0-t kaptak Hegedűséktől). Ezután a DEAC és a Salgótarján csapott össze a héten már másodszor, a cívisvárosiaknak pedig sikerült visszavágniuk a hétközi bajnoki vereségért a motiválatlanul kosárlabdázó tarjániaknak. Oroszlányban elmaradtak az izgalmak, a Honvéd derekasan küzdött kulcsemberei hiányában is, de végül könnyedén kapitulált az oroszlánbarlangban, míg a Vasas revansot vett a TF-en a nyugati első körben elszenvedett fiaskóért és az egyetlen idegenbeli győzelmet aratva masírozott tovább.

A négyes döntő helyszíne egyelőre nem ismert, az elődöntő párosításai viszont már igen, a DEAC a kilenc mérkőzés óta veretlen Vasassal találkozik, míg az OSE a Bonyháddal néz farkasszemet a döntőbe jutásért.
 

Negyeddöntők:

Metal-Work Bonyhádi KSE – Vásárhelyi Kosársuli 85-78

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Konecranes-Salgótarjáni KSE 83-66

OSE Lions – Budapesti Honvéd SE 82-62

Tehetséges Fiatalok-Budapest – Vasas Akadémia 65-73
 

Az elődöntők párosításai:

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Vasas Akadémia

Metal-Work Bonyhádi KSE - OSE Lions
 

Fotó: facebook.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus