Hivatalos: amerikai centert igazolt a Debrecen

Dinamikus ötöst szerződtetett a DEAC, de Fekete Viktor is náluk folytatja. 

A debka.hu közleménye - az ICT Europe játékosügynökség kát játékosát jelentették be:

"Újabb játékosokkal bővült az újonc DEAC kerete, miután a debreceni vezetőség a héten megegyezett az amerikai Isaiah Armwooddal és a Zalaegerszegről érkező Fekete Viktorral.

A tengerentúlról érkező center az egyetemi éveit az NCAA-ben is topcsapatnak számító Villanova University-n kezdte meg, ám tanulmányait a több játéklehetőség reményében a szintén neves George Washington Universy-n fejezte be. A 206 centiméter magas, 4-es és 5-ös poszton is bevethető játékos utolsó évében csapata egyik legjobbja volt, közel 13 pontot, 8 lepattanót és 2 blokkot átlagolt. Európai karrierjét az olasz elsőosztályú Dolomit Energia Trentoban kezdte meg, az igazi áttörést azonban a szintén olasz Pallacanestro Teate Chieti jelentette számára, ahol 13.5 pontot, 8.7 lepattanót és 1.5 blokkot tett a közösbe mérkőzésenként. Az előző szezont a japán Rizing Zephyr Fukuoka együttesénél töltötte.

-Isaiah egy nagyszerű atléta, akitől támadásban és védekezésben is nagyon sokat várunk. Hósszú keresgélés után esett rá a választásunk, mindenképpen egy hozzá hasonló dinamikus játékost kerestünk center posztra, aki sem középtávolról, sem a hárompontos vonalon túlról nem jön zavarba. -mondta az új légiósról Berényi Sándor.

Fekete Viktor a tavalyi bronzérmes Zalaegerszegről teszi át a székhelyét a Cívisvárosba. A vajkezű bedobő a Vasasban nevelkedett, és egy év jászberényi kitérő után került legutóbbi állomáshelyére. -Viktor egy komolyabb sérülés miatt hosszabb időt volt kénytelen kihagyni, de szerencsére már egészséges. Nagyon tehetséges játékosnak tartom, remélem, hogy mielőbb visszanyeri a formáját. Bár az első csapat bő keretéhez fog tartozni, rá elsősorban a B-csoportos együttesünk húzóembereként számítunk az elején, de a célunk az, hogy a jövőben az első osztályban is szerephez jusson. -zárta szavait a jelenleg a magyar Universiade válogatottal készülő szakember, majd hozzátette, hogy már csak egy mezőny légiós leigazolását tervezik, melyre már meg is van a kiszemeltjük."

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus