Hivatalos: Darrin Govens magyar állampolgár lett

Ma reggel letette az állampolgársági esküt a Falco irányítója. 

A Falco irányítója hétfő reggel Puskás Tivadar polgármester előtt letette az állampolgársági esküt, ezzel amerikai-magyar kettős állampolgár lett. Az esemény után a falcokc.com kérdezte a játékost:

"Számomra teljesen elfogadható, hogy egy másik ország állampolgára lettem. Boldog vagyok amerikai-magyarként! Természetesen odafigyelek a magyar nyelvre és szépnek, de nehéznek tartom azt. A jó reggelt, a köszönöm és a csirke szavak értelmezése és kiejtése már egész jól megy."

Govens tagja volt már a magyar válogatottnak, de pályára egyelőre nem léphetett.

"Fantasztikusan éreztem magam, kiváló volt a csapatszellem, jó volt megtapasztalni az edzők és a leendő játékostársak stílusát. Az meg különösen jól esett, hogy a család, a barátok és Szombathelyről mindenki, különösen a rajongók, a szurkolók is támogattak! Keményen készülő, céltudatos és okosan játszó válogatott a magyar. Azt gondolom, hogy a csapatnak az egy vereség, egy győzelem után megmaradt az esélye és minden feltétel adott, hogy februárban életben tartsuk a továbbjutás esélyeit."

Az állampolgársági eskü letételével minden feltétel adott, hogy Govens Darrin bemutatkozhasson februárban a magyar válogatottban. 

forrás és fotó: falcokc.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus