Hivatalos: Dzunics marad Fehérváron, Kovács Ákos visszatér Paksra

A szakvezető két évet hosszabbított, Keller Ákos szeretne külföldre menni, a légiósok közül van, akit szeretnének megtartani. 

Az albakosar.hu közleménye:

Két, Pakson töltött szezont követően, 2015 nyarán tért vissza Fehérvárra Dzunic Branislav. A tréner irányításával a következő idényben a Szolnok mögött ezüstérmet nyertünk a bajnokságban, tavaly minden címet begyűjtöttünk, a kupadöntőben a Szolnokot vertük, a bajnoki fináléban pedig a Falco együttesét. A 2017-18-as idényben a Magyar Kupában a negyedik helyen végeztünk, a bajnokságban pedig bronzéremmel zártuk a szezont, kedden, a körmendi győzelemmel vált biztossá, hogy az ősszel is kilépünk a nemzetközi porondra.

- Még a rájátszás előtt megkezdtük a tárgyalásokat a klub illetékeseivel. Megvolt a bizalom mindkét oldalról, gyorsan haladtunk, egy hónappal ezelőtt aláírtuk a papírokat a klub elnökével, Balássi Imrével. Abban maradtunk, a szezon végéig nem hozzuk nyilvánosságra a szerződést. Két éves megállapodást kötöttünk, tehát 2020 nyaráig én irányítom az együttest. Volt ajánlatom máshonnan, ám mivel az Alba vezetőivel közös volt a szándék a folytatásra, érthetően ezt választottam – közölte Dzunic Branislav.

Elmondta, a célok továbbra sem változnak, a klub a folytatásban is szeretne meghatározója lenni a hazai pontvadászatnak, valamint bizonyítani akar a nemzetközi porondon. Azzal, hogy a hazai ligában a harmadik helyet sikerült megszereznünk, ismét kilépünk a nemzetközi porondra, ami jogos elvárás a drukkerek, valamint a klubot irányítók részéről.

- Fontos, hogy ott legyünk minden évben valamelyik kupasorozaton, az utóbbi két évben nem is szerepeltünk rosszul. 2016 őszén a FIBA Europe Cup-on továbbléptünk az első csoportkörből, tavaly még egy kört mentünk, az egyenes kieséses szakaszban búcsúztunk. A keretünkben természetesen lesznek változások, az irányító, Kovács Ákos egy év után visszatér Paksra, ahonnan tavaly nyáron szerződtettük. Válogatott centerünk, Keller Ákos szerződése lejár, jelenleg tárgyal a vezetőkkel. Elmondta, szívesen kipróbálná magát külföldön, én azt szeretném, ha maradna, nálunk játszana a folytatásban is. Légiósaink közül akad, akivel szívesen hosszabbítanánk, az elkövetkező hetek válaszd adnak erre is.  

fotó: albakosar.hu / Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus