Hivatalos: Kálmán László a Falco új vezetőedzője!

Ma fél 4-kor sajtótájékoztatót tartott a Falco-Trend Optika KC vezetősége, ahol bemutatták az új vezetőedzőt. A szombathelyi szimpatizánsok nagy örömére a helyi legenda, Kálmán László ül le a sárga-feketék kispadjára. 

A sajtótájékoztatón Kálmán László valamint Gráczer György mellett Szombathely alpolgármestere, Lazáry Viktor köszöntötte a média képviselőit.

Gráczer György, a Falco ügyvezetője szólalt fel először, aki kifejtette, hogy az idő szűkössége miatt mindenképp "házon belül" szerették volna megtalálni a szezon maradék mérkőzéseire azt a személyt, aki végigviszi a csapatot és lehetőség szerint osztályozó nélkül tudja befejezni az idényt. Nagyon örült, amikor Kálmán László rábólintott a kihívásra – a klub ikonjának megbizatása egyenlőre csak erre a pár hétre szól, de nem zárják ki a folytatás lehetőségét sem.

„Először is szeretném kihangsúlyozni, hogy Andjelko Mandics személyében egy jó edzőt és egy remek barátot találtunk; hiába próbáltuk maradásra bírni, hajthatatlan volt. Úgy érezte nem tud már többet segíteni a klubnak. A fennmaradó három mérkőzésre nem akart a klub már egy új edzőt igazolni, ezért született a megállapodás közöttünk. Nekem sem túl hálás feladat ebben a helyzetben átvenni a csapatot, de nagy kihívásnak tekintem. Érzek magamban annyi erőt és ambíciót, amely miatt elvállaltam. Remélem tapasztalataimmal és észrevételeimmel tudok segíteni a srácoknak. Azonban egyet leszögeznék: nem fogom eltűrni, hogy lélektelenül bolyongjanak a pályán. Amíg azt látom, hogy meghalnak minden egyes labdáért, tudásukhoz megfelelően küzdenek, addig partner leszek – ám nálam csak egyszer játsszák el a bizalmat. Nagyon fontos, hogy a szerdai, Körmend elleni rangadóra visszacsalogassuk a nézőket, akiknek fontos szerepük lehet, hogy belekergessék a gárdát a győzelembe. Végezetül szeretnék köszönetet mondani a pápai klubnak, hogy támagotnak és megértették döntésemet, nem gördítenek akadályt az utamba.” – fejtette ki gondolatait az újdonsült tréner.

Végül Lazáry Viktor nyilatkozott, aki kiemelte az elmúlt években nem voltak anyagi nehézségei a klubnak, minden játékos időben megkapta fizetését. Ezért elvárja, hogy a profi körülmények mellett profi teljesítményt nyújtsanak a fiúk. Tudta, hogy nehéz szezon lesz az idei, hiszen Laci távozása és a fiatalítás miatt „új időszámítás” kezdődött a klub életében, de így is az első nyolcba várták a csapatot. „Nem vagyunk elégedettek, de most az a  legfontosabb, hogy bent maradjunk az első osztályban, lehetőleg osztályozó nélkül. A szezon után alaposan kiértékeljük hibáinkat és még egyszer szeretném megköszönni Lacinak, hogy elvállalta ezt a nehéz feladatot. Ennek értelmében teljeskörű szabadkezet kap: amellett, hogy eldönti ki léphet pályára, a szankciókról is ő fog gondoskodni, ha azt látja, hogy valaki nem tesz meg mindent a sikerért, nem küzd minden erejével. Meg kell mutatnunk a Körmendnek, hogy milyen erős is valójában ez a Szombathely – hiszen a helyezésektől eltekintve a két vasi egylet találkozója mindig rangadóhoz méltó hangulatban telik. Úgy vélem, három alappillér tartozik egy győztes csapat életébe: a vezetőség, az anyagi támogatás és a közönség – e három nélkül nem lehetünk sikeresek. Vissza kell csalogatnunk a nézőket, ezért azt kérem a szurkolóktól, hogy szerdán teltház mellett szurkoljanak a Falcónak, most kell, hogy igazán megdobbanjon a sárga-fekete szív. Valamint a szponzorainktól is azt kérném, hogy továbbra is támogassák a klubot.” – zárta szavait Lazáry Viktor, Szombathely alpolgármestere. 

Kálmán László munkáját továbbra is Váradi Kornél segíti. 

Fotó: falcokc.nyugat.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus