Hivatalos: Pór Péter lett a Szolnok (régi-)új edzője!

Sztojan Ivkovics és Pór Péter bejelentették, hogy Dragan Alekszics lemondása után újra a korábbi vezetőedző felel a szakmai munkáért Szolnokon

A szoljon.hu közölte az alábbi hírt:

Kilátástalan játékot nyújtott az Olaj kosárcsapata a Vilnius elleni Európa-Kupa meccsen, melynek sima vereség lett vége. Ezt követően Dragan Alekszics vezetőedző le akart mondani, de a vezetőség ezt nem fogadta el. A szombaton újabb, ezúttal váratlan vereséget szenvedett a csapat, az elmúlt években a kiesés ellen küzdő Zalaegerszeg is nyerni tudott a Tiszaligetben. Azóta már nem Dragan Alekszics az Olaj vezetőedzője, a szakember lemondott, amit a klubvezetés elfogadott.

- Vállalom a felelősséget a kudarcért – mondta Dragan Alekszics. – Sajnos az utóbbi napokban  már nem tudtam a csapattal mit kezdeni. Sok minden nem működött, és ez az én hibám. Nem úgy játszanak a légiósok sem, mint ahogy kellene, pedig én választottam őket. Azt gondolom, hogy ezek után nincs más teendőm, távoznom kell az Olajtól. Köszönöm a szép éveket mindenkinek, sok sikert a csapatnak.    

- Dragan Alekszics utódja Pór Péter lesz – jelentette ki Sztojan Ivkovics, az Olaj KK szakmai igazgatója. – Sajnáljuk Dragan távozását, de nem maradhat vezetőedző nélkül a csapat. Péterrel a szezon végéig szóló szerződést kötöttünk. Azt várjuk tőle, hogy rázza össze a társaságot, hírnevéhez méltóan szerepeljen csapatunk. 

Pór Péter, aki az Olaj saját nevelésű edzője, bajnoki címeket és kupagyőzelmeket szerzett az együttessel. Az utóbbi években a felnőtt válogatott edzőjeként dolgozott, a nyáron az U20-as nemzeti csapatot a felsőházba, az A-divízióba vezette.

- Örülök, hogy rám gondoltak a klubvezetők - mondta Pór Péter. -  Sok dolgunk és feladatunk lesz, amiket igyekszünk majd megoldani. Egyelőre nem szeretnék többet mondani, hiszen hétfőn délelőtt találkozok először a csapattal.   

A hírek szerint a játékosállományban is lesznek változások. 

Az Olaj szerdán az orosz Zenit Szentpétervárt fogadja EK mérkőzésen.

Forrás, fotó: szoljon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus