Hivatalos: Real - Alba Fehérvár októberben

Most már hivatalos: Fehérvárra érkezik a világhírű Real Madrid kosárlabda csapata. A szervezők tájékoztatása szerint a királyi klub október 8-án 19 órakor a Vodafone Sportcentrumban játszik bemutató mérkőzést az Alba Fehérvárral.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatóról a sport.szekesfehervar.hu számolt be:

"Ami korábban lehetőség volt, ma már tény: október 8-án Székesfehérvárra érkezik a Real Madrid kosárlabdacsapata, hogy bemutató mérkőzést játsszon az Alba Fehérvárral a Vodafone Sportcentrumban. dr. Cser Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere örömét fejezte ki, hogy a "királyi klub a királyok városába" érkezik. Elmondta, hogy az egész magyar kosárlabda sportág életében fontos lehetőséget jelent a fehérvári mérkőzés, amely a korábbi Szent István Kupa megrendezésének is köszönhető, hiszen a nemzetközi utánpótlás tornán sikerült szorosabbra fűzni a sportdiplomáciai kapcsolatot a spanyolokkal.

Hozzátette, hogy a világ elitben jegyzett csapatot láthatnak a fehérváriak, amelyben jó eséllyel friss vb-érmes játékosokat is láthatunk majd, hiszen a jelenleg zajló világbajnokságon négy Real-játékos szerepel a spanyol válogatottban. Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a város életében fontos lesz az október eleji időszak a kultúra területén is, mivel október 4-én nyílik meg a Seuso kincseket bemutató tárlat a városban.

Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára a szövetség nevében nagy örömmel üdvözölte a magyar kosárlabda sport számára megtiszteltetést jelentő találkozót. Elmondta, hogy itt látják a visszaigazolását az utánpótlás tornák támogatásának, mivel a Real Madrid vendégjátékának megszervezésében kulcsfontosságú állomás volt a fehérvári Szent István Kupa utánpótlás-torna, amelyen mindkét évben részt vett a Real Madrid. A főtitkár kiemelte, hogy a szövetség szeretné, ha Székesfehérvár lenne a helyszíne jövőre a sportág egyik utánpótlás Európa-bajnokságának is a nyári időszakban.

Molnár Tamás, az esemény főszervezője a részletekről elmondta, hogy a Real csapata, a „Baloncesto” október 8-án, a meccs napján érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre, ahonnan első útjuk a felcsúti Puskás Múzeumba vezet, majd onnan jönnek Fehérvárra. A madridi vezetők és a játékosok a Seuso-kiállítást is megtekintik és a Magyar Király Szállóban ebédelnek az esti mérkőzés előtt."

Forrás - sport.szekesfehervar.hu
Foto - Simon Erika, sport.szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus