Hivatalos: Romániában kezdjük a 2017-es Eb-t

Hivatalossá vált, hogy Romániában, Kolozsváron játssza csoportmeccseit a magyar férfi válogatott a jövő évi kontinensviadalon.

Az MKOSZ sajtóközleménye:

Nem kell jövőre messzire utazniuk azoknak a szurkolóknak, akik a férfi Európa-bajnokságon a helyszínen kívánnak majd szurkolni a magyar válogatottnak.

Ma délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott a román (FRB) és a magyar szövetség (MKOSZ), ahol Horia Paun elnök bejelentette, hogy a 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság egyik házigazdája Magyarországot választotta partnerének, így a kolozsvári csoportban játszik jövőre Sztojan Ivkovics együttese. Paun elmondta, könnyű volt meghozni a döntést, hiszen 2012 óta partneri, baráti kapcsolatot ápol a két szövetség, és ennek megkoronázása volt tavaly a közös rendezésű női kosárlabda Eb.

A két szövetség közötti partneri és a szövetségi vezetők közötti baráti kapcsolatokról Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke is szólt:

"A tavalyi magyar-román közös rendezésű női Európa-bajnokság óta a két ország szövetsége között a kapcsolat nem csupán sportdiplomáciai, de inkább sportbaráti. Nekünk óriási siker, hogy Románia Magyarországot választotta ki maga mellé a 2017-es férfi Európa-bajnokság kolozsvári csoportjába. Bízom benne, hogy mindkét nemzet válogatottja tovább is tud majd jutni a csoportból!"

Mindkét vezető szót ejtett a mérkőzések biztonsági kockázatáról. Szalay Ferenc elmondta, az MKOSZ arra törekszik, hogy zárt rendszeren belül értékesítse a jegyeket, és azok csak kosárlabda-szurkolókhoz jussanak el.

„Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók között a legtöbb ember szereti a kosárlabdát, jó szurkolóként fog eljönni Kolozsvárra, nem pedig botrányt keresni” - jelentette ki a magyar szövetség elnöke.

Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára elmondta, négy kategóriában kínálnak jegyeket a magyar szurkolóknak. A román-magyar mérkőzésre 1300 jegyet, a magyar csapat többi mérkőzésére 3000 jegyet különítettek el a magyar szövetség számára. Emellett 200 tornabérletet és a többi mérkőzésre összesen 3000 jegyet kap a magyar szövetség. Megjegyezte, a tornabérlet nem lesz érvényes a román-magyar mérkőzésre.

Az együttműködést a FIBA részéről Kamil Novak, a FIBA európai ügyvezető igazgatója is üdvözölte:

“2015-ben a női Európa-bajnokság kapcsán már láthattuk, hogy milyen hatékonyan tud a két ország együttműködni. Így aztán jó, hogy ismét van olyan cél, amelyik újra összehozta a szomszédvárakat. Kolozsvár csak egy rövid autóútra van a magyar határtól, így aztán én teltházas mérkőzéseket várok, hiszen a magyar válogatott 1999 után tér vissza az Eb-re, ami minden bizonnyal a szurkolókat is megmozgatja majd!”

A 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokságot (EuroBasket 2017) augusztus 31. és szeptember 17. között közösen rendezi Finnország, Izrael, Románia, és Törökország. A magyar válogatott 1999 után lehet ott ismét a kontinenstornán, Románia 30 év otán lehet ott a férfi Eb-n.

Az Európa-bajnokság csoportkörének sorsolását 2016. november 22-én tartják Törökországban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus