Holiday 29 pontjával és győztes kosarával nyert a Warriors

Ma hajnalban folytatódtak a nyári liga küzdelmei Las Vegasban. Justin Holiday ezúttal is kezdett a Golden State Warriorsnél, és 29 pont 13 pattanós teljesítményével az egész nap egyik, ha nem a legjobb produkciójával rukkolt elő, elsősorban neki köszönhetően nyert csapata a Phoenix Suns ellen, ráadásul a győztes kosarat is ő dobta. Rodney McGrudernek közel sem ment ennyire, Somogyi Gergely pedig nem lépett pályára a Utah Jazzben a Philadelphia Sixers ellen.

A Golden State a Phoenix Suns elleni meccsen nagyon szenvedett támadásban, Holidayen kívül egészen pocsék dobószázalékokkal jelentkeztek a többiek. Az egál első negyed után ennek ellenére is 7 ponttal vezettek a félidőben, a fordulást követően azonban fordított a Phoenix. A végjátékban előbb a Suns dobott egy kosarat az utolsó percen belül, amellyel náluk volt a kétpontos fór (70-72), de az előző szezonban a Szolnoki Olaj KK-t erősítő Holiday két büntetővel egyenlített, majd Nemanja Nedovic homály triplakisérletét követően szemfüles volt, érezte, hogy nem fog gyűrűt érni a dobás, leszedte a támadópattanót, azonnal visszatette a labdát, így 3.1 másodperccel a vége előtt megszerezte Steve Kerréknek a győztes kosarat, 74-72-re nyert a Warriors.

Holiday 29 pontot (9/15 mezőny, 2/5 tripla, 9/9 büntető), 13 pattanót (7 támadó, 6 védő), 1 gólpasszt és 2 blokkot jegyzett. A negatív oldalon mindössze 4 eladott labdája, illetve 2 kapott blokkja áll. Az egész nap talán legjobb produkcióját nyújtotta - mind a 8 meccset viszgálva -, főleg ha figyelembe vesszük, hogy nemcsak a mérkőzés közben, hanem a végjátékban is borzasztóan fontos kosarakkal, pattanókkal jelentkezett, és legnagyobb részben neki köszönhető a vékony, kétpontos siker.

A tavaly az Atomerőmű SE-ben pallérozódó Rodney McGrudernek nem ment annyira - sem mint Holidaynek, sem mint tegnap -, ugyanis mindössze 2 pontig (1/6 mezőny, 0/1 tripla), 3 pattanóig és 2 eladott labdáig jutott.

Még egy érdekeltségünk van Las Vegasban, hiszen az Alba Fehérvár ex(?)-centere, Somogyi Gergely a Utah Jazz állományában található, ám a középjátékos a friss orlandói nyári liga-győztes Philadelphia Sixers elleni összecsapáson nem került pályára.
Ezen link alapján, amely a Jazz utolsó keretszűkítés utáni nyári ligás csapatát írja le, már nincs is a Jazznél Somogyi, így könnyen lehet, hogy vele nem találkozunk majd ebben a sorozatban.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus