Holiday ma is a Warriors legeredményesebbje volt

A Golden State Warriors ma hajnalban az Atlanta Hawksszal nézett farkasszemet a Las Vegas-i nyári liga küzdelmeiben, és bár Justin Holiday 15 pontjával ma is az oaklandiek legeredményesebb játékosa volt, csapata kikapott, és így az alsó ágra került, egyetlen mérkőzésük van már csak hátra.

A Warriors azzal az Atlantával csapott össze ma hajnalban, amely három vereséget gyűjtött be eddig, ezzel a 24 csapatból a 22. kiemelést kapták, míg a Golden State a 11-et a "rájátszás" előtt - mint ismert a Warriors két győzelem mellett egy hosszabbításos, egypontos vereséget tudott felmutatni a három eddigi mérkőzése alatt. Szoros első félidőt követően aztán a harmadik negyedben ellépett a Hawks, 8 ponttal nyerték meg ezt a játékrészt, így már 12 egységgel álltak jobban az utolsó felvonás előtt.

A negyedik negyedben mindent megpróbált Steve Kerr csapata, Holiday 4 pontjának köszönhetően egyetlen egységre is feljöttek az utolsó előtti percben (66-65), sőt, a vezetés átvételére is volt esélyük, de James McAdoo mindkét büntetőjét kihagyta, a túloldalon Trevor Releford nem tette meg ugyanezt, Holiday pedig a legvégén elhibázta az egyenlítő hármast, így 68-65-re diadalmaskodott az Atlanta.

Holiday 29 perc alatt 15 pontig, 4 pattanóig, 1 gólpasszig, 1 szerzett labdáig és 1 blokkig jutott - a negatív oldalon 2 eladott labdáját kell megemlíteni, illetve a dobás sem ment ma neki (5/15 mezőny, 1/5 tripla), de így is csapata legeredményesebb játékosa volt. A paksi Rodney McGruder ezúttal is pályára lépett csereként, ő 8 perc alatt 2 pontot (1/3 mezőny) és 3 pattanót ért el.

A Warriors veresége azt is jelenti, hogy idén biztosan nem lesz már címvédés, a tavalyi győztesnek egyetlen meccse lesz már csak, a ma szintén vereséget szenvedő Milwaukee Bucks ellen, pénteken este 22:30-tól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus