Holiday szerződést kapott a Warriorstől

A tegnap késő este folyamán a Golden State Warriors hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést kötöttek az előző idényben a Szolnoki Olaj KK-ban játszó Justin Holiday-jel.

Egyelőre csak annyi a biztos, hogy az edzőtáborban ott lesz Holiday - azaz nagy valószínűség szerint egyéves, minimum szerződést kapott, amely egyáltalán nem garantált. Erre azért van szükség, mert a csapatok hivatalos edzőtáboraiban, illetve az előszezon meccseken csak olyan játékosok szerepelhetnek, akiknek érvényes szerződése van az adott klubbal, még ha az nem is garantált - így bármikor kitehetik a keretből az illetőt az alapszakasz kezdete előtt, ahogy például tette ezt tavaly Rodney McGruder esetében az Oklahoma City Thunder, vagy Somogyi Gergely esetében a Los Angeles Lakers.

Mint ismeretes, Holiday az előző szezonban a Szolnoki Olaj KK egyik kiemelkedő tripladobója és védője volt - ezen tulajdonságok miatt érdeklődhet iránta a Warriors is. A Golden State nyári ligás csapatában is szerepelt az Olaj (ex-)játékosa, ahol öt meccsen 14.8 pontot és 5.0 pattanót átlagolt. Csapata egyik, ha nem a legjobb embere volt a júliusi mérkőzéseken, volt például 29 pontos, 13 pattanós teljesítménye is buzzer meccsnyerő dobással, 26 pontos produkciója, és volt egy harmadik találkozó is, amelyen ő volt a Warriors legeredményesebb kosarasa.

Hogy mekkora a reális esélye annak, hogy az alapszakasz elején is még a keretben találhatjuk Holiday nevét a Golden State-nél, azt nehéz megmondani. Egyelőre csak 14 garantált szerződése van a Warriorsnek - a maximum keretszám a szezon közben 15 fő -, úgyhogy ez nem lenne akadály, de nagy a tumultus kettes és hármas poszton is, ott, ahol esetleg Holidaynek lenne keresnivalója.

Ezen a két poszton Klay Thompson és Andre Iguodala mögött már Harrison Barnesnak sincs feltétlenül elég ideje a fejlődésre, pedig óriási tehetségként kezelik, és akkor még ott van az idén nyáron Utah-ból visszatérő Brandon Rush, a szabadügynökként igazolt, irányítóként és dobóhátvédként is használható Shaun Livingston vagy a brazil Leandro Barbosa. Játékideje tehát sérülés nélkül szinte biztosan nem lenne az oaklandi alakulatnál, de jó lehetőség ez arra, hogy ha nem is tudja beverekedni magát az alapszakasz-keretbe, más csapat figyelmét felhívja magára - az előszezon jóval mértékadóbb, mint a nyári liga, mert az eredményeket ugyan itt is zárójelben kell kezelni, a jó egyéni teljesítmények sokkal többet érnek.

Hivatalosan szeptember 30-án nyitnak az edzőtáborok, ezt követően el is kezdődnek az előszezon meccsek. Október 28-án indul a szezon, és október 27-éig kell kialakítaniuk a csapatoknak azokat az állományokat, amellyel neki akarnak vágni az idénynek, addigra tehát eldől, Holiday-t megtartja-e Steve Kerr együttese.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus