Hollandia ellen is kikapott a férfi válogatott

Hollandia ellen is vereséget szenvedett a magyar férfi kosárválogatott - Sztojan Ivkovicsot megint kiállították.

A kosarsport.hu beszámolója:

Torneio Internacional Cidade Setúbal 
Magyarország - Hollandia 81-88 (20-19, 21-26, 16-23, 24-20)

Magyarország: Wittmann 15/9, Hanga 14, Vojvoda 9/3, Tóth N. -, Keller 3/3. Csere: Eilingsfeld 18/6, Tóth Á. 9, Perl 13, Kovács P. -, Ruják -.

A 2015-ös Európa-bajnokság 21. helyezettjével, Hollandiával zárta a portugáliai tornát a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Az elején a mieink kapták el jobban a fonalat, a negyed derekán aztán fordított az ellenfél, majd a hetedik percben a játékvezetők két technikai hiba után ismét kiállították Sztojan Ivkovics szövetségi kapitányt. A közjáték azonban nem zavarta meg a mieinket, az első negyed után 20-19-re vezettünk. Sőt, 5-0-val kezdtük a folytatást. Az ellenfél azonban feljött, és fordított. A 41-45-ös félidei állást Wittmann Krisztián egy szinte lehetetlen szögből elengedett hárompontossal alakította ki. 

„Bennragadtunk" az öltözőben a szünet után, 12-0-val kezdtek a hollandok (41-57), Pór Péter időt is kért. Szép lassan aztán kezdtünk éledezni, a harmadik negyed végén már 57-68 állt az eredményjelzőn. Perl sikeres büntetőivel tízen belülre kerültünk a záró felvonás elején. Ennél közelebb azonban nem jutottunk, a hollandok rutinos, taktikus játékkal hozták le a hátralévő időt. 

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: - Sokkal jobb meccs volt, mint a tegnapi. Előzetesen azt is szerettük volna, hogy ez legyen az igazi főpróba. Hendikeppel léptünk be a meccsbe, tegnap elég kemény derbit játszottunk a portugálokkal, a hollandok frissebbek voltak. Mi ugyanazzal a kerettel játszottunk, mint tegnap, csak most még Ruják belépett a rotációba. Nagyon erős, fizikális, Eb-résztvevő csapattal sikerült felvenni a versenyt. Képet kaptunk arról, hogy fizikálisan jók vagyunk, csak még formában nem, de most még van két hetünk, hogy ezt rendbe tegyük. Nagyon bíztató volt, hogy egy olyan csapat ellen, amelyik átlagban 15-20 támadó lepattanót szed meccsenként, sikerült jól kizárni, ez kulcs lehet az angolok ellen is. Az is látszott, hogy Hanga sokkal jobban játszott, mint tegnap, persze ez érthető, hiszen érezhető még rajta a meccshiány a betegsége miatt. Ha ő is teljesen formába lendül és Jones is csatlakozik hozzánk, abszolút jól fogunk állni. Az elején volt egy kis cirkusz a bírókkal, de nem akarok róla beszélni.

Forrás, Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus