Holnap hivatalossá tehetjük Eb-részvételünket

Szerda este Luxemburgban hivatalossá tehetjük részvételünket a 2017-es Európa-bajnokságon - 18 év után lehetünk ott újra a kontinensviadalon, amennyiben akár csak egyetlen ponttal is legyőzzük eddig nyeretlen ellenfelünket.

Európa-bajnoki selejtezők, G-csoport, 5. forduló
Luxemburg (0-4) - Magyarország (4-0)
2016.09.14., szerda, 19:30

A luxemburgiak múltjáról, keretéről beszéltünk már a második fordulóban lejátszott, soproni mérkőzés előtt is - ezen a linken olvashattok róluk bővebben. A második forduló óta Luxemburg is járt Londonban, ahol a britek egy pocsék első félidő után is megverték őket 23 ponttal 95-72-re. Az előző körben Macedóniát olyannyira megszorongatták, hogy az utolsó negyedre és annak utolsó 5 percére is egypontos előnnyel fordultak még, végül 82-74-re kaptak csak ki.

A csoport állása jelenleg

1. Magyarország 4-0 +62
2. Nagy-Britannia 2-2 +13
3. Macedónia 2-2 -5
4. Luxemburg 0-4 -70

Mondhatnánk, hogy a Nagy-Britannia elleni első félidő és a Macedónia elleni előző mérkőzés figyelmeztető jel, nyilván nem is szabad már úgy elkezdeni a meccset, hogy úgyis nyerünk, de volt szerencsénk a luxemburgiakhoz nem túl régen, és az a kitétel továbbra is áll, hogy az ilyen meccsek kötelezőek. Meg lehet említeni a 22.2 pontos átlagával az egész Eb-selejtező mezőnyét vezető Alex Laurent-t (aki 62.8%-kal dobja a duplát és 60%-kal a triplát, ezek egészen kiváló adatok az erőcsatártól), de rajta kívül aztán tényleg senki nem mutatott semmi különöset. Csapatunk jelenlegi fizikális és mentális állapotát nézve (az előző két idegenbeli meccset a harmadik-negyedik negyedben fordítottuk a javunkra) ezt a találkozót Laurent-tól függetlenül is meg kell nyerni.

Két forgatókönyvvel is biztosítjuk a helyünket a jövő évi kontinensviadalon. Egyrészt akkor, ha Luxemburgot legyőzzük, másrészt akkor is, ha esetleg nem nyernénk, de Nagy-Britannia megverné Macedóniát idegenben. Utóbbira azért nem nagyon lehet utazni, előbbinek sokkal nagyobb az esélye, a saját kezünkben van a sorsunk, az ellenfél finoman fogalmazva szerényebb képességekkel rendelkezik, úgyhogy minden adott a holnapi fiesztára.

A találkozót a magyar televízió nem közvetíti - amennyiben élőképes streamet találunk, akkor a holnapi nap folyamán beszámolunk róla, de erre jelen esetben elég kevés esély mutatkozik.

Hajrá magyarok!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus