Horti Bálint hosszabbított Pécsen

Jövőre is magyar centersorral vág neki a szezonnak a PVSK - Harazin mellett Horti is maradt a Baranya megyeieknél. 

– Többek között azért is örülök, hogy Bálint a maradás mellett döntött, mert ő is olyan játékosunk, akinek meghatározó szerepe volt abban, hogy rájátszásba jutottunk, hetedikek lettünk – méltatta játékosát Csirke Ferenc. – Nagyon nagy dolog, hogy együtt tudunk tartani 5 meghatározó játékost (Horti, Harazin, Budimir, Bíró és Halász is marad – a szerk.), ez nagy fegyvertény lehet már a szezon elején. A többiekhez hasonlóan mostmár Bálint is jól ismeri az itteni közeget, a várost, a csapatunkat, tudja, hogy nagyjából mit várok tőle. Úgy érzem, sok van még benne, fejlődőképes játékos, aki eddig is sokat tett hozzá, de remélem, hogy jövőre még többet várhatunk tőle.

Horti jó teljesítményét nem ranglistákkal kell alátámasztani, hiszen míg más csapatoknál általánosságban 35-40 perceket játszottak a centerek, ő Harazinnal vállvetve küzdött a palánk alatt, nagyjából megfelezve a játékperceket, és a két magasember nagyon jól kiegészítette egymást. Így a 8,6-os pont- és a 4,9-es lepattanóátlagnál is többet mond az, hogy például a körmendiek robosztus centere, Richards, ellen 20 pontig jutott, a soproni Poscic ellen 17-et, míg a szegediek kiválósága, Balaban ellen 18-pontot tett a közösbe Horti Bálint. 

Bán Gábor, ügyvezető, az újabb kontraktussal kapcsolatban elmondta, jó embert és jó játékost ismertek meg Bálint személyében, s a pécsi sportszervezet szempontjából mindkettő nagyon fontos. Az edzői stáb látta benne a lehetőséget már tavaly is, s a megkezdett úton haladva Bálint még tovább fejlődhet és jó játékával jövőre is meghálálhatja Csirke Ferenc és persze a pécsi szurkolók belé vetett bizalmát. Szerződéshosszabbítása nagy előrelépés abból a szempontból is, hogy az így formálódó magyar centersor jó alapként szolgál ahhoz a koncepcióhoz, hogy 3 légióssal is ütőképes csapattal indulhassunk a jövő szezonban. 

Ez a célkitűzés pedig egészen egybevág Horti Bálint motivációjával is, aki már tavaly sem titkolta, hogy azért választotta a PVSK-PANNONPOWER-t, mert úgy érezte, itt valóban számítanak rá, lehetősége van bizonyítani, hogy nem csak másodhegedűsként lehet csapata hasznára. A döntést pedig bizonyára nem bánta meg… – Jó érzéssel tölt el, ha visszatekintek az elmúlt szezonra, és ezt igazából három dolognak köszönhetem: szakmai oldalról Csirke Ferinek, a jó társaságnak, csapatnak, ami itt körülvett és az együtt elért jó eredménynek – összegezte a maradás okait a center. - Ha jövőre ugyanilyen lenne minden, már azzal is elégedett lennék, de természetesen szeretném, hogy ha lehet, ennél még eredményesebbek legyünk, még többet hozzunk ki magunkból.  Én azon leszek, hogy ez sikerüljön!

fotó és forrás: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus