Horvát légiós érkezik Körmendre

A bedobó poszton játszó Luka Katura a Sibenik csapatától érkezik, ő lesz a Körmend második légiósa. 

A körmendi klub közleménye:


Újabb idegenlégióssal bővült a körmendi keret, miután aláírta szerződését a horvát nemzetiségű Luka Katura, aki újonnan épülő csapatunk második külföldi játékosa lehet. A kosaras augusztus 15-én kezdi meg a felkészülést Körmenden. A szakmai stábnak két hete lesz eldönteni, hogy érdemes –e őt a következő szezonban foglalkoztatni.

A 194 cm magas, 26 éves játékos, a Cibona Zagreb utánpótlás csapataiban nevelkedett, majd a Rudes Zagreb, KK Zabok és KK Velika Gorica csapataiban játszott. 2011 nyarán szerződött a Jolly JB Sibenik csapatához, ahol négy szezont húzott le, ő volt a csapatkapitány.

Az utolsó két szezonban csapata egyik húzóemberévé nőtte ki magát, erről tanúskodnak a statisztikái is. A bedobó poszton játszó Luka a horvát bajnokság harmadik legponterősebb játékosa volt 16,0 pontos átlagával, amit jó dobószázalékkal ért el. (92/152 kétpontos, 60,5% és 58/149 hárompontos, 38,9%, 75/93 büntető, 80,6 %). Ponterőssége mellett meccsenkénti 5,6 lepattanóval és 2,6 gólpasszal segítette csapatát.
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus