Horváth Ákost kölcsön adta a Szolnok, Ivosev magyar lett!

Mint arról nemrég beszámoltunk, a Szolnoki Olaj KK új légióst igazolt Justin Holiday személyében. Az amerikai swingman érkezése azonban nem növelte a létszámot, ugyanis a mai napon a klub és Horváth Ákos útjai elváltak egymástól, a válogatott bedobó Szegedre kerül! Jöjjenek a részletek!

Arra már Holiday szerződtetését követően lehetett számítani, hogy lesz változás a szolnokiak keretében, hiszen Willie Warren, Miljan Rakics, Simon Balázs, Horváth Ákos, Vojvoda Dávid, Chris Oliver és a most érkező amerikai már hét olyan kosarast takart, akivel egyes, kettes és hármas poszton számolhatott Neno Asceric, és amennyiben mindenki egészséges, ennyi embert nem igazán lehet úgy forgatni, hogy mindenki elégedett legyen.

A vezetőség végül Horváth távozása mellett tette le a voksát. A két évvel ezelőtti EuroChallenge, és a tavalyi Adria Liga egyik legjobb kinti dobója távozik tehát Szolnokról. A célállomás is megvan már, Horváth Szegedre kerül év végéig, mégpedig kölcsönben. A csongrádi gárda számára nagy erősítést jelent az ő leigazolása, vele reális cél lehet a rájátszásba jutás.

A Szolnoki Olaj közleménye:

"A Szolnoki Olaj KK játékosa, Ivosev Tamás sikeres állampolgársági vizsgát tett, így az ő felszabaduló idegenlégiós-helyére leigazolta a klub Justin Alaric HOLIDAY-t. Az amerikai hátvéd átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, valamint a fizikai felméréseken, hivatalos papírjai is megérkeztek, így a vasárnapi, Buducnost Podgorica elleni mérkőzésen pályára  léphet.

A Klub mind a két játékos tekintetében megkezdi a EuroChallenge mérkőzéseken történő pályára lépéshez szükséges játékengedélyek beszerzését.

További hír, hogy a Klub Horváth Ákost szerződése lejártáig kölcsönadta a SZEDEÁK csapatának, s az erről szóló megállapodást a mai napon minden érintett fél elfogadta és aláírta.

A csapat sérült játékosai közül Willie Warren felépült, teljes értékű munkát végez az edzéseken, Báder Márton sérülése 2-3 hetes gyógyulást igényel (részleges szalagszakadás, csontdarab leválás), addig a csapatkapitány speciális rögzítést kapott a dobókezére, amellyel könnyített edzéseket végez, de labdát nem foghat.


Szolnoki Olaj KK"

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus