Horváth Kristóf Kecskemétre szerződött

Az előző három évben az MTK-Törökbálintot erősítő utánpótlás válogatott kosaras az A-csoportba, a KTE-Duna Aszfalt csapatához szerződött.

Az ICT Europe hivatalos facebook-oldala számolt be az igazolásról:

Horváth Kristóf Kecskeméten folytatja pályafutását!

Az előző öt évben az U16-os, majd az U18-as és az U20-as Európa-bajnokságokon is a magyar válogatottat erősítő hátvéd relatíve hosszas keresés után megtalálta új klubját és egyben megkapta első NB I/A-csoportos "megbízását" is. 

Az előző három évet az MTK-Törökbálint színeiben, az NB I/B-ben teljesítő, kiváló dobókészségéről és kiemelkedő szorgalmáról ismert 20 éves játékos a KTE-Duna Aszfalt kötelékébe kerül, azzal a szándékkal, hogy hosszabb távon fel tudja magát építeni a férfi felnőtt nemzeti csapatot is irányító stáb kezei alatt és természetesen minél jobb eredményekhez segítse a kecskeméti csapatot.

Az előző évadban megbízható és kiegyensúlyozott pontszerző volt a honi második vonalban, hiszen 14 és 26 pont között dobott az összes alapszakasz, illetve rájátszás meccsét figyelembe véve úgy, hogy egyszer sem kellett ehhez neki 19-nél több mezőnykísérlet! 19,3 pontot szállított meccsenként (az egész bajnokság 4. legjobb átlaga ez úgy, hogy csak a szezon végén töltötte be a 20. életévét és egy végig rájátszás helyen lévő csapatban játszott), 46% mezőnyözéssel (42% tripla) és 76%-os büntetőzéssel.

Forrás, Foto, Slide - ICT Europe hivatalos facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus