Hova is kerül(het) Hanga? Bemutatkozik az Avellino!

Ma délután hivatalos(nak tűnő) forrásokra hivatkozva mi is publikáltuk, hogy Hanga Ádám a Laboral Kutxától az olasz élvonalban nagy terveket szövögető Scandone Avellino együtteséhez kerül egy évre kölcsönbe, s bár a magyar légiós menedzsere, Lóránt András megerősíteni még nem tudta a szerződés véglegesítését, mi most bemutatjuk, hova kerül vagy kerülhet hazánk legmagasabban jegyzett kosárlabdázója.

A kalandos közelmúltra visszatekintő Avellino legnagyobb sikere, hogy 2008-ban bronzérmes lett a Serie A-ban, és ugyanebben az évben megnyerte az Olasz Kupát, ám azóta nagyon hullámzó a klub eredményessége és anyagi háttere is.

Ami a volt játékosokat illeti, a horvát Arijan Komazec, az olasz Alex Righetti, valamint a két amerikai, David Vanterpool és a most a Maccabi Tel-Avivval Euroligát is nyerő Devin Smith nevei kívánkoznak a lista élére, sőt, már ex-Alba játékos is húzott magára avellinói mezt Damon Williams személyében. A tavaly óriási várakozásokkal induló, ám végül csak 12. helyen záró együttesben is olyan ászok pattogtattak, mint a szlovén kosárlabdázás történetének egyik legnagyobb alakja, Jaka Lakovic, a bolgár válogatott "évtizedes" fővezére, Kaloyan Ivanov, az NBA-ben is jól induló Jarvis Hayes, a montenegrói válogatott, Nikola Dragovics és Ádám korábbi manresai csapattársa, a brit válogatott csapatkapitánya, Kieron Achara.

Ugyan a PO-ról lemaradva egyetlen nemzetközi kupában sem lehet ott a soron következő évadban a 2013-ban a Cimberio Varese mestereként olasz alapszakaszt nyerő Francesco Vitucci dirigálta együttes, ám eléggé erősen ott van a legjobb szabadon igazolható játékosokért folytatott harcban idén is az Avellino.

Példának okáért megegyeztek Sundiata Gainesszel, aki anno a New Jersey Nets színeiben pár jobb meccset is játszott az NBA-ben az után, hogy nagy vándormadárként megragadni nem tudott a tengerentúlon, így átjött Európába és tavaly már a Besiktasban pattogtatott. Leszerződtették Adrian Bankst a Varese-től (17 pontos átlagával a bajnokság nyolcadik legjobb dobója volt tavaly), továbbá azt az OD Anosike-t is, aki dupla-duplát átlagolt (14,4 pont, 13 lepattanó) a Pesaro színeiben 2013-14-ben és még DeShaun Thomast is, aki az előző évadban a francia címvédő Nanterre csapatában Euroligázot.

Bár a tavalyiak közül Ivanov biztosan távozik, az olasz válogatott Daniele Cavaliero mellett Jaka Lakovic maradása is valószínűsíthető, úgyhogy elég ütős keret formálódik a szezonra Avellinóban, ahol Hanga Ádám próbál új lendületet venni várakozáson aluli tavalyi szereplését követően.

Eddig úgy volt hogy hogy augusztus 25-én kezdik a felkészülést az olaszok, de tegnap bejelentették, hogy mivel a stáb és a profi keret több (új) tagjával kapcsolatban még elhúzódhatnak az adminisztrációs teendők, néhány nappal eltolják a felkészülés megkezdését.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus