Hozta a kötelezőt a magyar válogatott

Öt perc alatt eldöntötték Kellerék a hazai Eb-selejtezőt Luxemburg ellen, könnyed sikerrel hangoltak az idegenbeli túrára. 

Európa-bajnoki selejtező

Magyarország – Luxemburg 89-64 (32-15, 15-13, 27-17, 15-19)

Magyarország: Wittmann 6/6, Vojvoda 17/9, Hanga 14/6, Tóth N. 4, Keller 15
cserék: Perl 12, Tóth Á. 2, Eilingsfeld 9, Ruják 7/3, Ferencz 3/3, Kovács P. -

Keller Ákos kettesével indult a meccs és az első támadásainkat rendre kosárral tudtuk befejezni – Vojvoda pillanatok alatt berámolt három triplát, három perc után megléptünk 18-6-ra. Egészen elképesztő kinti dobóteljesítményt mutattak a mieink, 5/5 triplával kezdett a válogatott, betalált Wittmann és Hanga is, hátul pedig Keller Ákos villogott – gyakorlatilag öt perc alatt eldőlt a találkozó. Még az első játékrészben súrolta a húsz pontot a különbség (Vojvoda egymaga beszórt 15-öt), innentől kicsit lelassult a meccs és pontatlanabbá váltak a mieink, közelebb is zárkózott Luxemburg, a zóna ellen nem nagyon tudtunk mit kezdeni. Több ziccert és üres dobást is rontottak Perlék, egyre szenvedősebb lett a játék, de a vendégek nem tudtak váltani támadásban, így mindezek ellenére 19 egység volt a távolság a nagyszünetben.

A fordulás után sem változott a játék képe, nem brillíroztak a mieink, gyengék voltak a dobások, nem volt meg igazán a ritmus, de Luxemburg nem tudta ezt kihasználni - továbbra is tizenöt-húsz pont körül mozgott a különbség. A harmadik negyed végén jött egy jobb periódus, így 29 volt közte a záró etap elején, Sztojan Ivkovics menedzselte a perceket, Ruják András most már masszív játékidőt kapott és Kovács Péter is pályára lépett. Végül csak ő nem iratkozott fel a pontszerzők közé, de a tükörsimán hozott kötelező győzelemmel így is teljesítette feladatát a magyar válogatott, így 2-0-s mérleggel folytathatja az Eb-selejtezőt idegenben.

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus