Információgyűjtemény a Kolozsvárra látogató szurkolóknak

Egy helyre gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat és információs forrásokat a Kolozsvárra utazó magyar szurkolók számára

 

 

 

A Sala Polivalenta/Polyvalent Hall hivatalos tájékoztatása a csarnokban történő tartózkodás feltételeiről, ennek összefoglalója:

1. Ajánlják, hogy a biztonsági átvizsgálás miatt a mérkőzések előtt legalább 60 perccel érkezzenek meg a nézők a bejáratokhoz, így nem késnek le a mérkőzések kezdeteről. 

2. Biztonság: a nézőknek követniük kell a biztonsági szolgálat utasításait, érvényes jeggyel kell rendelkezniük és bele kell egyezniük a fizikai átvizsgálásba a belépés előtt. Alkohol vagy kábítószer hatása alatt álló, illetve agresszíven viselkedő nézőktől megtagadható a belépés. 

3. A következő tárgyak bevitele tilos: 

- palackok, szerszámok, táblák vagy egyéb eszközök, amik kárt tehetnek az épületben

- bármilyen, folyadék tárolására alkalmas palack, illetve benne folyadék (kivéve indokolt egészségügyi termék, maximum 1 deciliterig)

- egynél több táska (az egyetlen táska nem lehet 25 liternél nagyobb kapacitású)

- walkie-talkie, rádióforgalom megzavarására alkalmas eszközök. Privát wifi csak saját használatra vihető be, de nem lehet wifi-hotspotot létesíteni vele

- lézerek, stroboszkóp-szerű eszközök

- kerékpárok, rollerek, gördeszkák, élő állatok, labdák

- szúró-vágó eszközök, kések, bármilyen fegyver, lőfegyver vagy fegyvernek minősülő tárgy, ideértve kiélesített használati tárgyak, fegyverreplikák, robbanóanyagok, pirotechnikai eszközök, személyi védekezés célját szolgáló paprika stb. spray-k, egészségre veszélyes vagy mérgező anyagok, éghető/robbanásveszélyes anyagok vagy folyadékok

- videókamerák, fotózásra alkalmas, 150 mm-nél nagyobb optikai lencsék

- zászlók, molinók: kemény anyagból és/vagy 1 méternél hosszabbak nem vihetőek be

- zászlók, molinók: a nemzeti színekből álló zászló kivételével minden zászló

- erős hanghatást kiváltó szurkolói eszközök (dudák, sípok, megafonok, vuvuzuelák), frizbik, labdák, papírszalagok, WC-papír gurigák

- esernyők

- minden olyan tárgy, ami politikai, vallási, rasszista, agresszív, agitációs tartalmat hordoz, vagy burkolt reklám

- nagyobb mennyiségű élelmiszer

4. A helyi biztonsági vezető engedélyezheti a bevitelüket: dobok, hangszerek, 1x2 méternél nagyobb zászlók vagy molinók.

5. Csak a kijelölt helyeken lehet dohányozni

6. Tilos az alábbi magatartásokat tanúsítani a csarnokban: tárgyak dobálása, tárgyak felgyújtása, agresszív fellépés, nacionalista-politikai-vallási-etnikai-rasszista megnyilatkozások tétele.

Tilos sportfogadási tevékenységet folytatni, felmászni a székekre vagy más objektumokra, illetve nem abban a zónában tartózkodni, ahová a belépőjegy szól. 

7. Fotót, hangot és videót csak a fent nem említett eszközökkel lehet rögzíteni, és azokat csak magáncélra lehet felhasználni, publikálni. 

8. Tilos bármiféle marketingtevékenységet folytatni.

9. Veszély vagy tűz esetén kérik a nézőket, hogy őrízzék meg a nyugalmukat, és kövessék a szervezők, a biztonsági szolgálatok vagy a rendőrség utasításait. 

 

fotó: fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus