Irányító poszton erősített az ASE

A 29 éves P.J. Hill tavaly a VTB ligában szereplő Bisons Loimaa játékosa volt - a Morgen Ferdinánd Emléktornán teszteli a képességeit az ASE.

A kosarlabda.ase.hu beszámolója:

Mint arról már korábban többször is beszámoltunk, egy ötödik légiós esetleges leigazolásának elvi feltételei adottak voltak a klub számára, ám a szakvezetés nem akarta elkapkodni annak eldöntését, hogy mely poszton van a legnagyobb szükség erősítésre. Az eddig lejátszott edzőmérkőzések alapján végül úgy ítéltük meg, hogy egy irányító leigazolása segíteni leginkább a csapaton, így a mai napon szerződést kötöttünk a 29 éves P.J. Hillel.

A 182 centiméter magas amerikai irányító a jó nevű Ohio State Egyetemen végzett 2010-ben, akikkel végzősként az egyetemi bajnokság (NCAA) egyik legerősebb konferenciájának számító "Big Ten" megnyerése mellett az országos rájátszásban is a legjobb 16 közé jutottak. Európai karrierje során Lettországban és Görögországban is megfordult, előbbi helyen két alkalommal is a beválasztották a legjobb légiósok alkotta ötösbe. A legutóbbi idényt a finn Bisons Lomiaa csapatánál töltötte, akikkel a finn pontvadászat mellett a VTB-ligában is megmérette magát, ami összesen 63 mérkőzést jelentett, átlagosan 30 percnyi játékidővel. Ráadásul ezt sikerült tartalommal is megtöltenie:

Sajnos áprilisban beszedett egy Achilles-sérülést, így a nyaralás helyett munkával töltötte a nyarat. Az információk és a játékos ügynöke által küldött videók alapján sikeres volt a rehabilitáció, mely után 100 százalékos állapotban készül az idényre P.J., aki a tervek szerint csütörtökön érkezik meg Paksra, hogy megkezdje év végéig szóló szerződése kitöltését. A kontraktus két hetes próbajátékot is tartalmaz, így lehetőségünk nyílik, hogy a Morgen Ferdinánd Emléktorna két mérkőzése mellett a - sorsolástól függően - a bajnokság első egy-két fordulójában is teszteljük őt, és eldöntsük, hogy valóban a múlté már az a sérülés, illetve hogy rá van-e szüksége a csapatnak.

Forrás, Foto, Slide - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus