Ivkovics a szezon végén távozik Kecskemétről

A KTE-Duna Aszfalt szakmai igazgatója, Sztojan Ivkovics a szezon végén távozik a kispadról – ezt sajtótájékoztatón jelentették be csütörtökön délelőtt.

A kesport.hu beszámolója a sajtótájékoztatóról:

A KTE-Duna Aszfalt szakmai igazgatója már korábban úgy döntött, hogy a 2014/2015-ös bajnoki szezon végén befejezi a munkát Kecskeméten, s erről természetesen egyeztetett a klub vezetőségével is. A KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosai, vezetői elfogadták a szakmai igazgató döntését.

– Sztojan Ivkovics rendkívül sokat tett azért, hogy Kecskeméten meghatározó sportág legyen a kosárlabda, hogy a kecskeméti profi csapat eljusson a legjobbak közelébe – mondta Fazekas Mihály, a klub tulajdonosi tanácsának tagja. – Nem csupán a szakmai munka irányítójaként, hanem egyfajta sportágmenedzserként irányítja a csapatot. Amióta 2012-ben megalakítottuk a KTE Kosárlabda Klub Kft-t, folyamatosan nyugodt, kiegyensúlyozott háttérrel dolgozhattak a játékosok. Nálunk nem voltak ügyek, nem volt kapkodás, és ebben jelentős szerepe van Stojan Ivkovicnak is. A csapat tavaly, de főleg az idén biztosan állíthatóan erőn felül teljesít, a reálisnál lényegesen jobb helyen áll. Természetesen készülünk a Sztojan nélküli életre is, de nincs okunk kapkodni. Jelenleg hat olyan játékosunk van, akinek szerződése van a következő szezonra, figyeljük az edzői piacot és benne vagyunk a gazdasági háttér építésében is. Egy biztos: olyan meghatározó személyiségű szakembert, mint amilyen Sztojan Ivkovics, nehezen találunk. A vezetőség a klub, a csapat lehetőségeit, sajátosságait, az eddigi kosárlabda-filozófiát figyelembe véve szeretne majd edzőt szerződtetni. Ugyanakkor most leginkább a bajnokságból még hátra lévő időszakra koncentrálunk, mindannyian szeretnénk, ha Sztojan Ivkovics szép eredménnyel búcsúzna a kecskeméti kosárlabdától.

A döntése háttereként Sztojan Ivkovics azt emelte ki, hogy elfáradt az elmúlt időszak sokrétű munkája során, és a jövőben szeretne olyan feladatra koncentrálni, amely nemzetközi szerepvállalást jelent. Ilyen a magyar válogatott szövetségi kapitányi munkája, de az elmúlt időszakban kapott komoly ajánlatot klubcsapatoktól is. Ezzel együtt most elsősorban a KTE-Duna Aszfalt előtt álló feladatok foglalkoztatják leginkább.

– Hálás vagyok a tulajdonosoknak azért, mert sikerült kialakítani egy stabil klubot – mondta Sztojan Ivkovics. – A miénk kis klub, de fontos, hogy nincsenek tartozásaink. Már vannak játékosok a következő szezonra, és ez lényeges lesz a következő edzőnek. Biztos vagyok abban, hogy most sokkal jobban szerepelünk annál, mint ami a realitás. Megfelelő célokkal a kecskeméti kosárlabda még sok örömet szerez majd a szurkolóknak, a városnak.

Forrás, Foto, Slide - kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus