Ivkovics felajánlotta lemondását, az Olaj nem fogadta el

Minden felelősséget vállal a játékosok teljesítményéért a Szolnoki Olaj vezetőedzője, a klubvezetés pedig azt várja Stojan Ivkovictól: ezúttal is mozdítsa ki a csapatot a holtpontról. Szolnokon hisznek a magyar válogatottal az Európa-bajnokságra is kijutó szakemberben, a klubvezetés szerint nincs alternatíva: a játékosoknak és edzőjüknek meg kell küzdeniük a sikerért.

A Szolnoki Olaj KK közleménye:

Minden felelősséget vállal a játékosok teljesítményéért a Szolnoki Olaj vezetőedzője, a klubvezetés pedig azt várja Stojan Ivkovictól: ezúttal is mozdítsa ki a csapatot a holtpontról. Szolnokon hisznek a magyar válogatottal az Európa-bajnokságra is kijutó szakemberben, a klubvezetés szerint nincs alternatíva: a játékosoknak és edzőjüknek meg kell küzdeniük a sikerért.A szakmai stábbal értékelte a klubvezetés a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapatának eredményeit, miután a piros-feketék tegnap vereséggel búcsúztak az óévtől.

Stojan Ivkovic, a klub szakmai igazgatója és vezetőedzője a megbeszélésen jelezte, minden felelősséget vállal, és azt is felajánlotta: ha elégedetlenek a teljesítményével, a klub és a szolnoki kosárlabda érdekében hátraléphet.

A Szolnoki Olaj KK vezetése elutasította ezt az alternatívát: ilyen szakmai kvalitásokkal bíró szakembert klubszinten sem nélkülözhet a magyar kosársport. A csapatnak és edzőjének együtt kell megharcolni a sikerért, a Bajnokok Ligája és a hazai bajnoki mérkőzések közepette egy edzőváltásnak nincs realitása.

A klubvezetés álláspontja szerint: „Továbbra is hiszünk Stojan kvalitásaiban, az egyik legfelkészültebb és legelhivatottabb szakembernek tartjuk, akinek irányítása alatt a magyar férfi kosárlabda-válogatott is hatalmas sikert ért el, hiszen 1999 óta először kijutott az Európa Bajnokságra. Minden klub életében vannak hullámvölgyek, és azt várjuk, hogy ebből a gödörből Stojan vezesse ki a csapatunkat – tudjuk, hogy képes rá. Akkor is nehéz helyzetben volt az Olaj, amikor elvállalta a vezetőedzői pozíciót, de bizonyította: ki tudja mozdítani a játékosokat a holtpontról”.

Az egyeztetések során ugyanakkor megállapították azt is: mivel 18 év „kihagyás” után a kosárlabda-válogatott éppen a következő évad kezdete előtt szerepel majd a kontinensviadalon, a következő szezonban már nem lehet összeegyeztetni a nemzetközi szintű klubcsapat és a válogatott szakmai munkájának irányítását, még akkor sem, ha csapatunk adja a válogatott gerincét. A horvát Luksa Andric érkezése után pedig a közeljövőben további változások várhatóak a játékoskeretben is.
 
Szolnok, 2016. 12. 30.
Kiadó: Szolnoki Olaj KK Kft.
 

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus