Ivkovics háborúba küldi kosarasainkat

A magyar férfi kosárlabda-válogatottnak három éve 17 ponttal kellett volna legyőznie Csehországot ahhoz, hogy kijusson az Európa-bajnokságra, végül 15 ponttal sikerült csak nyernie. A DIGI Sport híradójának Kolozsváron nyilatkozó magyar csapattagok szerint ez a kudarc is motiválja a mostani válogatottat, hogy hétfőn "ízekre szedje" Eb-csoportellenfelét Kolozsváron.

Most egy egypontos siker is elég lenne a továbbjutási álmok életben tartásához, a vereség viszont - vélhetően - a búcsút jelentené.

"Három éve voltunk hasonló szituációban, ugyanígy a csehek ellen, szerintem mindenkiben a mai napig él és dolgozik az a meccs. El is vették tőlünk (a továbbjutást), ha ezt lehet így mondani. Óriási revánsvágy van bennünk, úgy jöttünk ide, hogy a következő két meccs számunkra élet-halál kérdés. Éppen ezért kettőzött erővel és koncentráltsággal játszunk majd. Még jobban segítenünk kell egymást, többet kell kommunikálnunk, és az utolsó vérig kell küzdeni" – nyilatkozta a Sport 24-nek a magyarok játékosa, Tóth Norbert.

2014-ben Lubos Barton is ott volt játékosként a cseh csapatban, most ő az ellenfél másodedzője. "Ez nekünk is egy kulcsfontosságú mérkőzés lesz, nem csak a magyaroknak. Nagy lesz a nyomás mindenkin, igazi élet-halál harc. Lesz még két meccsünk nekünk is, de ezen múlhat a továbbjutás, szóval ez a mérkőzés a legfontosabb" - fogadkozott a szakember.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány szeretné, ha 48 év szünet után újra örülhetnének a magyar drukkerek. "A mennyország kapujában vagyunk, harcot hirdetünk, kezdődik a háború, valaki elesik, de a vesztesnek is büszkének kell lennie, hogy itt van. Én így állok hozzá a következő két meccsünkhöz. Negyvennyolc év nagyon sok, én 51 éves vagyok, és három voltam, amikor legutóbb Eb-meccset nyert Magyarország. Nagyon remélem, nem lesz 48 év a következő két győzelem között.”

Tóth Norbert szerint nem sok jóra számíthatnak a csehek. "Mindenképp agresszívebbeknek kell lennünk védekezésben, számos olyan hibát vétettünk, ami az elmúlt időszakban nem volt ránk jellemző. Most sokkal specifikusabban készülünk fel a csehek játékára, ízekre fogjuk őket szedni, megtaláljuk a gyenge pontjaikat, és egy-két újítást is alkalmazni fogunk, hogy még jobban alkalmazkodni tudjunk a játékukhoz."

Forrás - DIGI Sport - Sport 24
Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus