Jabarie Hinds az ASE első légiósa

A koszovói bajnok Sigal Prishtinától érkezik az ASE első légiósa, Jabarie Hinds.

Mint arról korábban beszámoltunk, a vezetőség döntése alapján a legutóbbi idény légiósai közül senkit nem marad Pakson. A legtöbbjük megtartásához a klub nem ragaszkodott, Talor Battle igényeit pedig a klub nem tudta teljesíteni. Ennek megfelelően Teo Cizmic vezetőedző gőzerővel neki is látott, hogy megtalálja a megfelelő embereket, akikkel a fedélzeten ismét sikerrel vehetjük fel a harcot az élcsapatokkal.

Több játékossal is tárgyaltunk illetve tárgyalunk most is, és hosszas egyeztetés után megszületett az első megegyezés is, így első idegenlégiósunk a 25 éves, 180 centi magas Jabarie Hinds lett, aki egy évre írt alá Pakson. Az irányító poszton bevethető játékos a West Virginia Egyetemen kezdte meg tanulmányait, majd a Massachusetts Egyetemen fejezte be. Utolsó egyetemi évében 14.4 pontot, 2.3 lepattanót, 3 gólpasszt és 1.5 labdaszerzést átlagolt meccsenként, miközben 37%-os hatékonysággal tüzelt távolról.  Az egyetem után Európa felé vette az irányt, ahol a koszovói bajnokságban, a Balkán Ligában illetve a FIBA Európa Kupában érdekelt Signal Pristina csapatában kezdte meg profi karrierjét. A csapat kezdő irányítójaként a két nemzetközi sorozatban átlagosan 35 percet töltött a pályán, melyet igyekezett tartalommal megtölteni. A FIBA sorozatban 16.2 pont, 3.3 pattanó, 6 gólpassz és 2.2 labdaszerzés került átlagosan a neve mellé, míg a Balkán Ligában nagyjából ugyanezeket a számokat hozta, némileg kevesebb gólpasszal. Friss igazolásunk összességében sikeres első szezont zárt Európában, mert bár csapatával nem sikerült továbbjutniuk az Európa Kupában, de a hazai bajnoki címet begyűjtötték, az idény végén pedig Jabarie bekerült a bajnokság legjobb ötösébe.

Ahogy korábban elhangzott, Teo Cizmic vezetőedző tervei szerint – a válogatottaknál érdekelt játékosokat leszámítva – teljes kerettel szeretné megkezdeni a bajnokságot, így Jabarie is itt lesz az augusztus 14-én kezdődő felkészülés első napján.

Forrás, Foto2 - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus