Jarrod Jones is elhagyta a válogatottat

Sajtótájékoztatót tartottak Kecskeméten a válogatott holnapi, Eb-selejtezős debütálása előtt. Horváth Péter csapatvezető, Szalay Ferenc MKOSZ-elnök és Vojvoda Dávid mellett Sztojan Ivkovics is megszólalt - a szövetségi kapitány elmondta, hogy Jarrod Jones is távozott a válogatottól.

A kosarsport.hu beszámolója a mai sajtótájékoztatóról:

Szerdán este 18 órától megkezdi szereplését az Európa-bajnoki selejtezőkön a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A mieink a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban fogadják Nagy-Britanniát. Ebből az alkalomból, az edzőtábor utolsó napján a nemzeti csapat sajtótájékoztatót tartott főhadiszállásán, a kecskeméti Sheraton Szállóban.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke, elmondta, a csapat célja továbbra is az: kijutni a jövő évi Európa-bajnokságra. 

- A sérülések ellenére ez a csapat alkalmas arra, hogy tizenhét évnyi szünet után ismét elérje a selejtezőcsoportból való továbbjutást. Nagy szüksége lenne erre a kosárlabdánknak, és nagy lökést is adhatna a sportág számára. Örülök neki, hogy ahogy hallom és tapasztalom, jó hangulat uralkodik a válogatott körül. Sok sikert kívánunk a csapatnak a kvalifikációkra.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány elmondta, miután nem jött helyre a honosított Jarrod Jones talpsérülése, elköszöntek a Pesaro centerétől, így 12 főre szűkült a keret.

- A mai napon elköszöntünk Jarrod Jonestól, aki még mindig lábsérülésre panaszkodott, nekünk pedig nincs több időnk kivárni, amíg rendbe jön, így 12 fős kerettel vágunk neki a selejtezőknek. Korábban pont ezért szerettünk volna 14 emberrel maradni, mert benne volt a pakliban, hogy valaki kidőlhet a sorból. A nehezebb útját választottuk idén a felkészülésnek. Sok kemény meccset játszottunk, de úgy gondolom, ez volt a jobb megoldás, néha egy-egy pofonból többet lehet építkezni, mint könnyebb ellenfelek ellen elért sorozatos győzelmekből. A macedónok a legerősebbek a csoportban, az angolok abszolút nem altattak el minket, láttuk több meccsüket is, állandóan variáltak. Nagyon atletikusak, akkor lehet ellenük esélyünk, ha csapatként működünk együtt. Természetesen a győzelem a célunk! - mondta Ivkovics.

Horváth Péter csapatvezető is megszólalt. 

- Az utóbbi évek leghosszabb és talán egyik legkeményebb felkészülésén vagyunk túl. Sok meccsel és rengeteg utazással. A vezetők és az edzők rémálma a sérülések és a betegségek, sajnos most ebből is kijutott a válogatottnak - mondta Horváth.

A játékosokat Vojvoda Dávid, a Szolnoki Olaj KK bedobója, a nemzeti csapat kapitánya képviselte. 

- Talán az idei volt az eddigi legkeményebb, legösszetettebb felkészülésünk. Biztos, hogy nem lesz sétagalopp a selejtező, de mindent megteszünk azért, hogy sikerüljön kijutnunk az Eb-re. Az egységben lehet az erőnk, egy szerdai győzelem nagy lökést adhatna nekünk a folytatásra - mondta Vojvoda.

A hazai mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti, a macedóniai meccs sugárzásáról még folynak a tárgyalások. A magyar válogatott londoni vendégjátékát a magyar szurkolók is élőben streamelhetik (egy ingyenes 30 napos egisztrációval) a www.fanseat.com oldalon.


Forrás, Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus