Jeremy Wise az ASE-nál folytatja

A korábban Sopronban, ebben a szezonban pedig Nyíregyházán játszó Jeremy Wise az Atomerőmű SE-nél folytatja pályafutását.

A csapat hivatalos honlapja, a kosarlabda.ase.hu számolt be az igazolásról:

Az ősszel Nyíregyházán játszó, korábban Sopronban is megforduló hátvéd közel 19 pontot, 5 lepattanót és 3.5 gólpasszt átlagolt a Sitku Ernő vezette csapatnál.

A 190 centi magas, 28 éves Wise 2009-ben végzett a South Mississippi egyetemen, csapatának húzóembereként az ott töltött három idény 17.6 pontot, 3.3 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolva. Érdekesség, hogy bár a magassága inkább a kettes poszt felé tolja, gyakran megfordult irányító poszton is, köszönhetően annak, hogy nagyon jól lát a pályán. A harmadik egyetemi szezonja után aztán úgy döntött, hogy jelentkezik az NBA draftra, ahol azonban nem sikerült csapatot találnia magának, így ment a D-Ligába, a Bakersfield Jam gárdájához. Itt is három évet töltött el, és jó játékot itt is folytatta. A pontátlagát gyakorlatilag megtartotta (16.6, 15 majd 14 pont állt a neve mellett átlagosan), ám a gólpassz átlagán jelentősen emelt, utolsó idényének végére már 6.3 zsugát osztott ki meccsenként, amivel a liga gólpassz-királya lett!

 

Egy videó abból az időszakból:

Három évnyi D-Liga után úgy döntött, elhagyja az Újvilágot, és a tengerentúlon folytatja a karrierjét. Első idényében Izraelben próbálkozott, majd jött Sopron, ahol érett, remek játékot mutatott be azon a kilenc meccsen, amelyen pályára került. Sajnos ezt követően csúnyán megsérült, elszakadt a keresztszalagja, így az idény be is fejeződött számára. A számai gyakorlatilag megegyeztek a mostaniakkal, mindössze pontátlaga volt egy pontocskával magasabb. A kilenc meccséből az egyiket pont ellenünk játszotta (STAT), akkor 22 ponttal - közte öt hármassal - terhelte meg a gyűrűnket.

Mivel fiatal volt még, sérülése után nem akarta elsietni a vissza visszatérést, és egészen idén tavaszig, azaz majd' másfél évig pihent és erősített, mire elszánta magát az újrakezdésre. Ekkor ismét a Bakersfield Jam lett a célállomás, ahol a korábbinál jóval kevesebb idő alatt természetesen szerényebb számokat is hozott, de a formába lendüléshez tökéletes volt. Ősszel aztán megkezdte a második magyarországi kalandot, és az NYKK játékosa lett, amiről már a cikk elején beszámoltunk.

Wise ma reggel meg is érkezett hozzánk, bekapcsolódott az edzésmunkába, és ezzel megkezdte a szezon végéig tartó szerződésének kitöltését. Összességében egy remek játékost igazoltunk személyében, aki ha fizikálisan rendben lesz, nagy nyereséget jelenthet számunkra. A védelem megbontásában és a távoli dobásokban egyaránt jeleskedik, nekünk pedig mindkettőre nagy szükségünk volt. Biztató jel, hogy ősszel ő játszotta a legtöbb időt a bajnokságban, majdnem 38 percet meccsenként, és bírta a sorozatterhelést, tehát az alatt a nagyjából 25-30 perc alatt, ami a mi rotációnkban juthat számára, ideális lehet neki.

Forrás - kosarlabda.ase.hu
Foto, slide - kelet.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus