Jermaine Marshall az ASE új (próba)játékosa

Jermaine Marshall érkezik próbajátékra a paksi Atomerőmű SE együtteséhez, egy hete lesz meggyőzni a szakmai stábot.

A klub hivatalos honlapja, a kosarlabda.ase.hu beszámolója:

"A kettes poszton bevethető 193 centi magas, 98 kilós, 25 éves  játékos tavaly az olasz másodosztályú Novipiu Casale csapatánál pattogtatott, ahol 14.7 pont, 4.3 lepattanó és 1.6 gólpassz került a neve mellé meccsenként.

Marshall előre láthatóan vasárnap érkezik Paksra, és egy hete - benne a Horváth Zoltán Emléktorna két meccse - lesz meggyőzni a vezetőséget arról, hogy érdemes szerződtetni."

Marshall három évig a Penn State-re járt, majd az Arizona State-n végzett 2013/14-ben. Nem volt egy kiemelkedően nagy pontgyáros (harmadik évében 12.7, utolsó egyetemi szezonjában pedig 11.3 pontot átlagolt), de főleg utolsó évében sokat javultak százalékai: 51%-kal dobta a ketteseket, amihez megközelítőt is csak első évében tudott és 40%-kal vállalta a hármasokat, az azt megelőző két évben ebben 33-34%-os volt (ráadásul meccsenként 6.3 vállalt trojkából ment be 2.6).

Több triplát vállalt egyébként, mint duplát, ez pedig jellemző volt rá első európai évében is, az olaszoknál ugyanis 241-szer próbálkozott kintről 210 duplakísérlet mellett - igaz, a dobás nem ment neki, csak 31.5%-kal értékesítette a hármasokat.

Forrás - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus