Jó védekezésével egyenlített az Alba a döntőben

Az Alba jól fogta meg Govenst, elrontotta a Falco támadójátékát, a végjátékban pedig támadásban is remekelt és visszavette a pályaelőnyt

Jobban kezdte az összecsapást az Alba, 0-4-re, majd 4-8-ra is vezettek, és bár támadójátékban nem villogtak, hátul nagyon szépen limitálták Govenst. A hazaiak elsősorban második esélyekből tudtak betalálni, majd a negyed közepén Govens két szerzett labdájából két triplával jelentkezett a fehérorosz Pustavhar, amivel kicsit megnyugodhatott a szombathelyi publikum. A negyedet viszont a vendégek zárták jobban - kiemelkedő teljesítmény náluk sem akadt, de láthatóan sokkal összeszedettebben kosárlabdáztak, mint az első mérkőzésen. 

A második negyedben egy darabig nem változott a képlet, Govens erőlködését néha Medford és Váradi egy-egy jó megoldása törte meg, a negyed közepén viszont Zsigeranovics lépett elő főszereplővé - a hórihorgas center színészkedésért kapott egy technikait, ugyanakkor védekezésben, lepattanózásban sokkal stabilabb lett vele a Falco, és a center mélységi játéka, 8 pontja nagyon kellett. Az Alba továbbra is inkább a hazaiak játékának elrontásával volt elfoglalva, ebből számos könnyű leindítás-kosarat szereztek és sok rossz kinti dobásba (4/13) hajszolták bele ellenfelüket, felállt védelem ellen viszont csak szenvedtek - mondhatni, hogy igazságos volt a félidei 35-35-ös döntetlen. 

Nem sok minden változott a 3. negyed első felében, a játékrész közepén aztán 1-2 jó megoldással 5 pontos előnyt harcolt ki a Falco, ami ezen a meccsen nagynak számított - eközben a túloldalon a gyorsindításokat is elszórakozták Markovicsék, illetve rendszeresen Farr-ra jöttek ki a triplák, a magasember pedig rendre el is hibázta azokat. Amikor Govens kiszabadult a szorításból és ziccert dobott, Dzunics gyorsan időt is kért, de továbbra sem igazán állt össze csapata játéka, ráadásul Farr negyedik faultját is összeszedte a 29. percben. Taylor a legjobbkor szórt be egy triplát és harcolt ki büntetőket, majd egy szabályos kosarat nem kapott meg a Falco (Barham dobása palánkot ért, utána blokkolták a vendégek) - itt egy kicsit lendületbe jött az Alba, büntetőket dobhattak, és a negyed végére visszajöttek 49-49-re.

A megszokottól eltérően most elég hamar megszülettek a negyed első pontjai, Mohammed egy gyorsindítás végén dobott saroktriplát, amire Tóth Norbert válaszolt egy támadópattanó visszaszedése után, majd Pustahvar ismételte meg a mutatványt - Lórántot nagyon szépen húzta ki a palánk alól a Falco, így bőven volt erre helyük. A másik oldalon Lórántot próbáltak tömni labdával, ezekkel tartotta magát az Alba, a hazaiaknál viszont ekkor kimaradtak a triplák - Govens lerohanás végén szerzett kosara nagyon kellett a Falcónak, hogy levegőhöz jussanak. Ez azonban átmeneti volt, a Lóránt helyére beálló Kellerrel meg erősebb lett a vendégek védekezése, ráadásul Taylor is újabb extra kosarakkal jelentkezett, 3 és fél perccel a lefújás előtt 58-63-ra vezetett az Alba. Ekkor villant először a meccsen igazán Govens, bevert egy triplát faulttal együtt, majd nem sokkal később újabb hármast szórt, a túloldalon pedig sorra hibáztak büntetőket. Fordítania viszont nem sikerült már a hazaiaknak, mert az utolsó két percre nagyon összeszedte magát a fehérvári légiós kontingens, Shepard, Edwards, majd Taylor is kosarat szerzett, ezekre pedig már nem tudott érdemben válaszolni a hazai csapat, amely így elszenvedte első hazai vereségét a szezonban, míg az Alba visszavette a pályaelőnyt. 

A meccs statisztikáját ezen a linken megtekinthetitek!

 

 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus