Judge távozott az Albától

Wally Judge nem ment át az orvosi vizsgálatokon, így távozott a TLI-Alba Fehérvártól.

A klub hivatalos honlapja, az albakosar.hu számolt be a történtekről:

Wally Judge, a centerként és erőcsatárként is bevethető, 25 esztendős, amerikai kosaras nem sokáig élvezte hazánk és a koronázó város vendégszeretetét, a tengerentúli sportoló pénteken este érkezett és már távozik is a TLI-Albától. Nem ment át ugyanis az orvosi vizsgálatokon, a játékos térde nem terhelhető, ezért a klub vezetése nem lépteti életbe a játékossal egy hónapra kötött próbaszerződést. Wally anélkül hagyja el a kék-fehér gárdát, hogy tétmérkőzésen pályára lépett volna Dzunic Branislav együttesében.

Dávid Kornél szakmai igazgató elmondta, sajnálja a történteket, további sok sikert kíván a játékosnak karrierje következő részében.

Az Alba Regia SC elnöke, Balássi Imre hozzátette, a klub az orvosi vizsgálatok eredményei alapján nem váltotta ki a kosaras rajtengedélyét. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének szabályzata szerint, az ötödik légiós játékengedélye négymillió Ft-ba kerül. Amennyiben a klubnak bármilyen okból játékost kell cserélnie, úgy ismét ki kell fizetni az újonnan érkező játékos licencének négymilliós költségét, ugyanis az ötödik légiós engedélye minden alkalommal ennyibe kerül.

A Fehérvár egyelőre négy külföldivel folytatja a bajnokságban.

- Sajnálom, hogy így alakult, de több, egymástól független orvosi vélemény alapján az a döntés született, hogy fölösleges kockázatot sem szakmai, sem anyagi szempontból nem vállalunk. Nem vetettük el ötödik légiós szerződtetését, annak ellenére, hogy a keretünk már most is elég erős. A magyar bajnokság eddigi küzdelmei megmutatták, hogy remek, jól felkészült csapatok küzdenek hétről-hétre a győzelemért. Szeretnénk a szezon végén is versenyben lenni ebben a küzdelemben, komoly céljaink vannak, aminek elérésében egy újabb légiós sokat segíthet. Döntéseinket minden szempontot figyelembe véve körültekintően, higgadtan és felelősséggel hozzuk. Bízom abban, hogy három, nyertes mérkőzést számláló, sikeres sorozatunkat tovább folytatjuk, és győztesen hagyjuk el a parkettet hétvégén Zalaegerszegen, majd hazai pályán, a Körmend ellen is – mondta Balássi Imre. 

Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus