Juhos és Moore is Top 3-ban eddig az Európa Kupa statisztikai kategóriáiban!

Az EuroCup hatodik fordulója után a bajnokokvarosa.hu portál segítségével nagyító alá vettük a sorozat statisztikáit, kiderült, egyes mutatókban Ramone Moore, Juhos Levente és Supola Zoltán is a legjobbak közt van!

Az Alba Fehérvár eddig egy győzelem mellett öt vereséget könyvelhetett el az EuroCup meccsein, az egyéni mutatókban ezzel együtt több fehérvári játékos is a legjobbak közé tartozik. A dobott pont kategóriában Ramone Moore 18,5-ös átlaggal a 8. a listán, a büntetőket tekintve pedig nincs biztosabb kezű játékos nála: eddigi 31 kísérletéből 30 célt ért, messze ez a teljes EuroCup mezőny legjobb átlaga!

A labdaszerzéseket tekintve is találunk fehérvári játékost az EuroCup dobogóján, Juhos Levente 2,67-es mutatóval a harmadik a mezőnyben, mindössze a szófiai White (nem Billy, hanem Davin) és az oldenburgi Kramer előzi meg az Alba bajnokát.

Bár az EuroCup hivatalos statisztikai oldala nem tartja számon a legjobb tripladobók között Supola Zoltánt (ehhez az oldal statisztikai szabályzata alapján kevés volt a kísérlete), mi mégis betettük őt a rangsorba. Valóban kevés próbálkozása volt, mindössze öt, ám ezekből három is a helyére ment, ez 60%-os mutató, talán érdemes lenne többet foglalkoztatni ebben a műfajban Supolát.

Az Alba eddigi legjobbjai az EuroCup-ban egyes játékelemeket tekintve:

Pontlista:
8. Ramone Moore 18,5

Lepattanó:
41. Somogyi Gergely 5,83

Assziszt:
59. Braydon Hobbs 3,17

Labdaszerzés:
3. Juhos Levente 2,67

Blokk:
6. Somogyi Gergely 1,67

Dobószázalék, büntető:
1. Ramone Moore 96,77% (30/31)

Dobószázalék, dupla:
32. Somogyi Gergely 60,47% (26/43)

Dobószázalék, tripla:
8. Supola Zoltán 60% (3/5)

Forrás, fotó: bajnokokvarosa.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus