Kámán visszavonult, Gáspár aláírt!

Megszületett a megállapodás, és az épp a mai napon 32. születésnapját ünneplő Gáspár Dávid, a Zalakerámia ZTE KK hátvédje újabb 1 éves szerződést írt alá nevelőegyesületéhez. Az idei szezonban 35 mérkőzésen 7,3 pontos átlagot elérő Gáspár megtartásáról így nyilatkozott Raúl Jimenez, a ZTE edzője a ztekosar.hu portálnak:

- Olyan játékos írt alá hozzánk, aki az elmúlt és az elkövetkező szezon közötti kapocs lesz, és az új érkező játékosok integrációjában is segíthet. Ismeri azt a munkát, ahogyan dolgozunk, és hiszem, hogy fejlődni is képes még - támadásban és védekezésben is erősségünk lehet.

A ZTE KK másik saját nevelésű játékosának, Kámán Tamásnak nem játékosi szerződést ajánlott a klub, a tervek szerint (az elmúlt szezonban 32 meccsen 5,2 pontos átlagot elérő) Kámi nem távolodik el a ZTE-től és megkezdheti a kék-fehérek utánpótlás stábjában edzői munkáját.

Raúl Jimenez így értékelte a döntést:
- Nem könnyű meghozni egy ilyen döntést, pláne ha a ZTE legendás alakjáról és a magyar kosárlabda meghatározó karakteréről van szó. Az én feladatom a csapat különböző szempontjait figyelembe venni és dönteni. Megtiszteltetés volt Kámán Tamással együtt dolgozni és örülök, hogy Kámi következő lépéseit is közelről láthatom és Tamás marad a klub kötelékében. Most Káminak és a mi csapatunknak is az az időszak jött el, amikor a jövőre kell gondolni és optimistán tekinteni az új lehetőségek elé.

Kámán Tamás 1996 óta 14 szezont játszott a ZTE csapatában, 4 idényben kosarazott távol nevelőegyesületétől: 2-2 évadban volt az Albacompban illetve az Atomerőműnél. A ZTE színeiben magyar bajnokságot és kupát nyert, kétszer bajnoki bronzérmet szerzett. A jövőről így nyilatkozott honlapunknak:

- Sikerült alapvetően minden lényeges dologban megegyeznem a ZTE ügyvezetőjével és utánpótlás-vezetőjével, és minden bizonnyal elkezdem edzői és tehetségkutató munkámat Zalaegerszegen. Emellett úgy érzem, ha A-csoportban már nem is, de B-csoportban (utánpótlás munkám mellett) tudok még kosarazni.

Kámán Tamás, a klub legendája ugyan nem távozik a ZTE-től, ám kék-fehér mezben a parketten valószínűleg nem láthatjuk már hivatalos mérkőzésen.

Kámi 423 meccsével a klub örökranglistáján a második helyen következik Bodrogi Csaba mögött.

Szűcs József és Bodrogi Csaba után ő szerezte a ZTE 37 éves NB I-es történelmében a harmadik legtöbb pontot (5195).

Átlagban elért 12,28 pontjával (Szűcs Józsefet, Dobi Antalt, Vágvölgyi Tamást és Kovács Attilát követve) a klub ötödik legjobb pontátlagú magyar játékosa volt.

Amennyiben edzői karrierjét is ilyen fényes sikerek kísérik Zalaegerszegen, akkor a „legenda tovább élhet”.

Nagyon sok sikert kívánunk az új feladatokhoz!

A Zalakerámia ZTE KK 2014/2015-ös kerete jelenleg 6 felnőtt játékosból áll: A Velkey-Mohácsi-Lekli-Tamir-Czinger „ötöshöz” csatlakozott Gáspár Dávid.

 

Forrás, fotó: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus