Karahodzsics már a magyar válogatottnál

Tóth Ádám sérült, emiatt tegnap óta Karahodzsics Kemal is a válogatottal edz, és ott lesz az eheti, lengyelországi felkészülési tornán.

A nemzetisport.hu beszámolója:

Másfél héttel a férfi kosárlabda Európa-bajnokság kezdete előtt Tóth Ádám sérülése miatt új játékos behívásáról döntött Ivkovics Sztojan: a csütörtökön kezdődő varsói felkészülési tornán a szövetségi kapitány kipróbálja a Kecskemét szerb származású centerét, Karahodzsics Kemalt.

Tóth Ádámra (Szolnoki Olaj), a keret legrobusztusabb játékosára kedden MRI-vizsgálat vár, utána lesz pontos diagnózis, de ettől függetlenül a főpróbának szánt varsói túrát – amelyen csütörtöktől szombatig Nagy-Britanniával, Izraellel és Lengyelországgal csapnak össze a mieink – kénytelen kihagyni.

A keretben Keller Ákos, Csorvási Milán és Golomán György vethető be centerként, de utóbbi inkább erőcsatár, és Ivkovics már vasárnap kijelentette:

„Tóth Ádám kiesésével szükségem van egy centerre, aki legalább kétszáztíz centiméter magas és százhúsz kiló.”

Karahodzsics, a Kecskemét szerb-magyar centere – aki pontosan megfelel az elvárt paramétereknek – hétfőn csatlakozott is a kerethez. A 28 esztendős KTE-center az előző szezonban 12 pontot dobott és 6.2 lepattanót szedett le átlagban 25.1 perc játékidő alatt, 26 bajnoki mérkőzésen.
 

Forrás - nemzetisport.hu
Foto, Slide - szegedma.hu, Gémes Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus