Katona Bence is a MAFC-nál folytathatja

A Vasastól igazol át a másik fővárosi együtteshez a fiatal hátvéd. 

Aki figyeli a hazai híradásokat, felkaphatta a fejét az élvonalbeli MAFC edzőmeccseinél, hogy az U18-as válogatott Katona Bence is a fővárosiaknál lépett pályára több alkalommal is - számolt be az ICT Europe.

A Vasas Akadémia neveltje két évvel ezelőtt az U16-os válogatott legjobb dobója volt az Európa-bajnokságon, ezen a nyáron pedig az U18-as nemzeti csapatnak is húzóembere volt a B-divíziós kontinensviadalon.

A 191 centis hátvéd az előző években inkább kettes-hármas poszton volt bevethető, ilyen szerepben volt fontos tagja a Vasas tavalyi U20-as ezüstérmes gárdájának, valamint NB II-es bajnokcsapatának és az U18-as korosztályos együttesnek, sőt, már 17 évesen a pasarétiek NB I/A-s keretének tagja volt - de itt még "csak" az edzéseken számítottak rá.

Most viszont a Veszprém ellen 28 percet szerepelt, jobbára irányítóként, 8 pontja és 5 gólpassza bemutatkozásként dicséretet is érdemel, tegnap pedig a Győr elleni derbin is az aktív rotáció tagja volt a MAFC-nak.

Az idei U18-as országos döntő pontkirálya már utánpótlás korában is eltöltött egy rövidebb időszakot a MAFC-nál, mielőtt visszatért volna a Vasas Akadémiához, mellyel U17-es EYBL-ezüstéremig jutott bő két évvel ezelőtt.

Amennyiben folyamatban lévő átigazolása végbe megy, úgy a fővárosiak NB I/A-s kerete mellett az NB I/B, Zöld csoportjában induló MAFC II húzóembere is lehet a 2017/18-as évadban!

Fotó: Bornyi Márton

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus