Kecskemét: Megvan a negyedik légiós is

Amerikai dobógéppel erősítette meg keretét a KTE, Forray Gábor már korábban is szerette volna őt leigazolni.

A ktekosar.com beszámolója:

A Derasimovic-Karahodzic-Dramicanin hármashoz egy amerikai, Bernard Thompson csatlakozik. A 24 éves játékost már egy éve is szerette volna a klubhoz csábítani Forray Gábor, akinek a terve most megvalósult.

Thompson az amerikai, floridai egyetemi évek után 2015-ben szerződött Európába, a szlovák bajnokságban a Komarno csapatával mindjárt bajnoki döntőbe jutott, ebben a szezonban 45 mérkőzésen 16,2 pontos átlaggal, 5,4 lepattanóval, 2,5 gólpasszal zárt, ő lett a szezon legjobb támadó játékosa, és természetesen bekerült az év csapatába is. A FIBA Europe Cup-ban 6 mérkőzésen 11 pont volt az átlaga 24 perc alatt, közel 4 lepattanót, 3 gólpasszt és 2,3 labdaszerzést átlagolt.

 A 2016-17-es szezont a német bajnokságban, a ProA-ban töltötte, a Heidelberggel végül az 5. helyen végzett, itt 20 perc átlag játékperc mellett 10 pont, 1,5 gólpassz és 4 lepattanó volt az átlaga. Figyelemre méltó, hogy egész karrierjében 40 százalék körül dobja a triplákat.

A 191 cm magas játékos augusztus 31-én érkezik Kecskemétre, és ha az előzetes informálódás után a próbaidőszakban is megfelel a szakmai stáb igényeinek, életbe lép a szezon végéig tartó szerződése.

-    Örülök annak, hogy végül, ha csak egy év után is, de a mi játékosunk lett Thompson – vélekedett Forray Gábor. – Akkor is, most is azt gondolom, nagyon jó játékosról van szó, aki a német bajnokságban is megállta a helyét. Sok információnk van róla, nem csupán azt jártuk körbe, hogy milyen játékos, hanem azt is, milyen ember. A heidelbergi edző rendkívül jó kapcsolatban van Goran Miljkoviccal, így nem volt nehéz megtudni többet a játékosról. Jó kosaras, jó csapatember, normális munkatárs – összességében ezt hallottuk róla. Remélem, ezt is tapasztaljuk majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus