Kecskeméten az Eb-n szereplőket köszöntötték

A KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosai köszöntötték az Eb-n szereplő kecskemétieket a csütörtök délben tartott ebéden, amelyre a KTE-Duna Aszfalt játékosai és a szakmai stáb tagjai voltak hivatalosak - Pongó Máté a Félegyházi Pékség Kupáról is beszélt, szerinte jó csapat kovácsolódhat Kecskeméten.

A ktekosar.com beszámolója a KTE csapatebédjéről:

A KTE-Duna Aszfalt játékosai és a szakmai stáb tagjai ebédre voltak hivatalosak csütörtök délben a Veyron Rendezvényházba. A KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosai köszöntötték az Eb-n szereplő kecskemétieket.

Ivkovic Stojan, Forray Gábor, Goran Miljkovic, Wittmann Krisztián és Karahodzic Kemal az elmúlt hetekben sokat tett azért, hogy a magyar kosárlabda megítélése jelentősen javuljon Magyarországon és Európában egyaránt – ez volt a vezérgondolata a csütörtöki összejövetelnek. A KTE Kosárlabda Klub Kft. vezetősége köszöntötte az Eb-n járt kecskemétieket, kiemelve: a magyar küldöttség a teljesítményével, a viselkedésével komoly tiszteletet vívott ki az egész magyar kosárlabdasport számára. Elhangzott az is: a válogatott sikere felelősséget is jelent a kluboknak, s a KTE-Duna Aszfalt elkötelezett abban, hogy a kiváló Eb-szereplés legfontosabb tanulságai beépüljenek a csapatok mindennapjaiba. Természetesen nem feledkeztek meg a válogatottal a teljes felkészülést végigdolgozó Pongó Mátéról sem.

A találkozón részt vett Kecskemét három alpolgármestere, Gaál József, dr. Homoki Tamás és dr. Szeberényi Gyula Tamás is. Utóbbi – úgyis, mint a város sportot felügyelő alpolgármestere – személyes Eb-élményeiről beszélt, miközben köszönetet mondott a kiváló szereplésért.

A vezetők egy-egy személyre szóló fotómontázst adtak ajándékba az Eb-n járt játékosoknak, edzőknek.

Ez az ebéd volt az első a 2017-18-as szezonban, amikor teljes létszámban együtt volt a játékoskeret, először ült egy asztalnál új csapattársaival Rastko Dramicanin és Bernard Thompson.

Túl sokáig azonban nem húzódott a rendezvény, ugyanis a csapat, immár kiegészülve Karahodzic Kemallal és Wittmann Krisztiánnal, edzésre ment, hogy folytassa a bajnoki felkészülést.

 

És a Félegyházi Pékség Kupa felvezetője a csapat hivatalos honlapján - interjú Pongó Mátéval és a torna programja:

A KTE-Duna Aszfalt a szerb Vojvodinával játszik a döntőbe kerülésért, a másik ágon a Szeged a román BC Temesvárral mérkőzik meg. Pongó Mátéval beszélgettünk.

"Nagyon kemény edzéseink vannak, maximális erőbedobással készülünk a bajnokságra - mondta Pongó Máté. - Örömteli, hogy az eddigi edzőmeccseinket rendre megnyertük, de ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. A hétvégi tornára nem készültünk külön, ettől függetlenül minél jobb eredményt szeretnénk elérni. Wittmann Krisztián és Kemal Karahodzic is csatlakozott a kerethez, így bővebb lesz a rotációnk, jobban el fognak oszlani a játékpercek. A bajnoki szezonról egyelőre nem szeretnék semmit se mondani, még ismeretlen a mezőny, a légiósokról nem igazán vannak információink. Az azonban biztos, hogy nálunk, Kecskeméten egy egész jó csapat kovácsolódhat össze."

A III. Félegyházi Pékség Kupa programja

Szeptember 15. péntek:

16:30 BC Timisoara – Szeged
18:45 KTE-Duna Aszfalt – KK Vojvodina

Szeptember 16. szombat:

16:30 Mérkőzés a harmadik helyért
18:15 Fly Addiction – akrobatikus kosárlabda bemutató
19:00 Döntő

Forrás - ktekosar.com
Foto - kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus