Keller az első játéknap top10-ében

A fibaeurope.com a statisztikák alapján közzétette az Eb-selejtezők első napján leghatékonyabb tíz játékos nevét - a Portugália ellen dupla-duplázó magyar center a hatodik helyre fért be teljesítményével.

Keller Ákos 15 pontot termelt 7/9-es mezőnymutatóval (a két rontottból az egyik egy gyűrű alatt áthúzott zsákolás volt), kettőből egy büntetőt értékesített. Emellett igazi erő volt az ellenfél palánkja alatt, hiszen a 13 megszerzett lepattanóból hat támadó volt (előbbivel második, utóbbival első) és még jó párat csak elütni tudtak előle. A center emellé kiosztott két blokkot és egy gólpasszt is, a negatív oldalra három eladott labda került fel - összesen 26 percet töltött egyébként a pályán. Ez így 25-ös hatékonysági mutatót jelent, amivel Vlad Moldoveanuval holtversenyben a hatodik helyre fért be. Nem került fel a listára a 20 pontot szóró, 9 lepattanót begyűjtő Vojvoda  Dávid, akinél a gyengébb dobószázalék húzta le a statisztikát.

Az első helyre az izlandi Haukur Pálsson került, aki a Nagy-Britannia elleni 83-70-es győzelem alkalmával 35-ös mutatót ért el. Pálsson 37 percet töltött a pályán, ez alatt 24 pontot szerzett 9/14-es mezőny- és 4/4-es triplamutatóval, emellé leszedett kilenc lepattanót, szerzett három labdát, kiosztott egy blokkot és kiharcolt négy faultot is. 30 feletti mutatót rajta kívül még ketten értek el, a fehérorosz Aliaksandr Pustahvar 5/7 triplával szerzett 24 pontot és lekapott mellé 11 lepattanót is, ráadásul ezzel egyéni rekordot ért el a nemzetközi meccseken dobott pontok tekintetében. Szintén 30-as hatékonysági mutató felett teljesített az izraeli Omri Casspi, aki 28 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát szállított öt gólpasszal és két szerzett labdával, de mivel csapata 100-97-re alulmaradt (hosszabbításban) Montenegróval szemben, így a listűn Pustahvar mögött, a harmadik helyet foglalja el.

fotó: fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus