Kelvin Lewis-zal kész a Sopron kerete

Kelvin Lewis a Sopron KC legújabb légiósa - a 195 centis amerikaival kész Sabáli Balázs csapatának kerete a következő idényre.

Az sakc.hu beszámolója:

A mai napon teljessé vált a keretünk, hiszen a szezon végéig szóló szerződést kötöttünk a 195 cm magas amerikai Kelvin Lewis-al.

A több poszton is bevethető, 92 kg-os hátvéd, 2010-ben végzett a  C-USA konferenciában játszó Houston egyetemen. Végzős évében megnyerték a konferencia tornát, ahol Lewis-t a legjobb játékosnak választották. Az NCAA 64-es döntőjének első körében azonban kiestek a Maryland ellen.

Az egyetemi évek után 2 évet az NBA Fejlesztő Ligájában (D-League) szerepelt, ahol 2011-ben a Rio Grande csapatával döntőt játszott.

4 éves európai profi karrierjét Svédországban kezdte, majd Finnországban szerepelt, ahol a Pyrinto csapatával bajnoki címet szereztek és Lewis-t az év védőjének választották.

2015-ben a Temesvár csapatával kupagyőztesek lettek, majd a tavalyi szezont a görög Kolossos csapatánál játszotta, akikkel a play-off első körében estek ki a Panathinaikos-al szemben.

Lewis a többi légióshoz hasonlóan augusztus 15-én kezdi meg a felkészülést a soproni csapattal.

Forrás - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus