Két vereség a Sopron hétvégi mérlege

A kassai felkészülési tornán tegnap a román Craiova 18 ponttal győzte le Váradi Kornél csapatát, ma a hazaiak öt ponttal bizonyultak jobbnak az SKC-nál.

Az sakc.hu beszámolója a tegnapi mérkőzésről:

Szoros első félidőt követően, a második 20 percben román ellenfelünk akarata érvényesült a kassai tornán.

SCM CSU Craiova (román) – SKC 74-56 (22-21, 14-11, 20-15, 18-9)
Kassa, nemzetközi felkészülési torna.

SKC: DUVNJAK 12/3, Autrey 9, TAKÁCS 9/3, DÉNES 10/3, Tóth G. 3/3. Cs.: Watkins 7, Mészáros 2, Kántor 5/3, Élő, Werner, Polgárdy.

Kiegyenlített, küzdelmes első félidő után, a másodikban pontosabban kosarazó román gárda győzött formálódó csapatunk ellen.

Szakvezetőnk, Váradi Kornél elmondta, a csapat az első félidőben még jól tartotta magát a felkészülésében jóval előrébb tartó, harcos, agresszív román csapat ellen. Végig jól, olajozottan működő, gördülékeny csapatjátékot nem lehetett várni, hiszen két amerikai kosarasunk csak a héten csatlakozott a társasághoz. Edzőnk kifejtette: a szünet után a játék fényesen rávilágított arra, hogy miben kell előrelépni, de pontosan ez is a céljuk az ilyen mérkőzéseknek.
 

Az sakc.hu összefoglalója a mai találkozóról:

Javuló játékkal, hátrányból felzárkózva szoros meccset játszott a házigazda, a szlovák bajnoki címre törő Kassa csapatával együttesünk.

KB Kosice (szlovák) – SKC 67-62 (21-16, 9-22, 25-5, 12-19)

SKC: Duvnjak 5, AUTREY 14/6, Takács, Dénes 3/3, TÓTH G. 13/6.
Cs.: Watkins 9, Mészáros 6, Kántor 8, Élő, Polgárdy 2, Werner.

Hullámzó, fordulatos mérkőzést játszott csapatunk a házigazda kassaiakkal, a játék, s azon belül két a héten csapatunkhoz csatlakozó amerikai légiósunk teljesítménye javult. Mind a román, mind pedig a szlovák együttes 6-6 légióssal állt fel ellenünk.

Edzőnk, Váradi Kornél kiemelte: a szlovák bajnokságra törő, s komplett keretével felálló kassaiak ellen gyenge kezdés után tudatos, jó játékkal a második 10 percben átvettük a vezetést. Szünet után azonban volt egy 3 perces időszak, amikor nem sikerült kontrollálni a lepattanókat, faultproblémák is nehezítették a csapat helyzetét, ám ezúttal – ellentétben a tegnapi meccsel – volt tartása a csapatnak, felzárkózott, s az egyenlítésért támadhatott, de nem sikerült egalizálni.

Összességében edzőnk kimondottan hasznosnak ítélte meg a tornát, amelyen előreléptünk. Volt bőven lehetőség gyakorolni, hogyan kell hátrányban játszani, onnan felzárkózni, de reméli, azért a jövőben ebből nem csinál majd “rendszert” a társaság, amely hazatér Sopronba, s folytatja a felkészülést.

Forrás, Foto - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus