Kialakultak a negyeddöntők a magyar férfi A-csoportban

Ma este, a középszakasz utolsó fordulója után kialakult a rájátszás mezőnye és párosításai.

A mai játéknap során Pécs az első félidőben gyorsan 10 pont fölötti előnyt épített ki magának, de a hajrában a Kecskemét egészen 2 pontra felzárkózott Csirke Ferenc együttesére. A Pécs higgadt maradt, Budimir nagyon fontos duplát dobott az utolsó előtti perc végén, majd Walker higgadtan büntetőzött, így végül 72-68 arányban nyert és a 8. helyen a PO-ba jutott a PVSK.

A ZTE Szolnokon az első félidőben még szinte végig vezetett, a fordulás után - főleg Kinney negyedik negyed elején történő kipontozódását követően - azonban a hazaiak hengereltek. Itt sem volt sima a vége, a zalaegerszegiek 17 pontos hátrányból felálltak, de 3 pontnál közelebb nem értek ellenfelükhöz. A kétszeres címvédő végül 77-72-re nyert, így eldőlt, hogy Bencze Tamásék az 5. helyről kezdik a PO-ot, a Paks pedig biztosan harmadik lesz.

Székesfehérváron az Alba a két eltiltott, Spurlock és Pearson, valamint a sérült Supola mellett a szintén maródi Cheryt is kénytelen volt nélkülözni. Dzunics Braniszlavék plusz erőket mozgósítottak, szinte végig nagyon simán, 10 pont környéki, fölötti előnnyel vezettek, 86-78-as győzelmükkel pedig megszerezték a második helyet - a Körmend így negyedik lett.

A PO jövő szerdán indul a megszokott szerda-szombat-kedd-péntek-vasárnap ritmusban.

A rájátszás párosítása

Szolnoki Olaj KK (1) - PVSK-PANNONPOWER (8)
TLI-Alba Fehérvár (2) - Kaposvári KK (7)
Atomerőmű SE (3) - Sopron KC (6)
Egis Körmend (4) - Zalakerámia ZTE KK (5)

A Szolnok-Pécs párharc győztese természetesen a Körmend-ZTE továbbjutójával játszik, a másik ágon pedig az Alba-KKK és az ASE-SKC párharcokből győztesen kikerülő csapatok fognak a döntőért megvívni.

Foto, Slide - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus