Kijutott az Európa-bajnokságra a férfi 3X3 válogatott

A Svájc elleni meccs első felében szerzett előnyét végig megtartotta a magyar férfi 3X3 válogatott, 21-17-re győzött a Poitiers-i Eb-selejtező negyeddöntőjében, így a Tomiszlav Ivosev, Nebojsa Dukics, Horváth Ákos, Beák Gábor alkotta négyes kijutott a hollandiai Európa-bajnokságra.

3X3 Eb-selejtező, Poitiers, Negyeddöntő
Svájc - Magyarország  17-21

Tomiszlav Ivosev büntetőből szerzett vezetést, amit Svájc egy ziccerrel egalizált, de a meccs első fele az Ivosev - Nebojsa Dukics párosról szólt. A Pécs és a Kaposvár új magasemberei nagyon érezték egymást, Ivosev többször is pazarul játszotta meg Dukicsot a palánk alatt egy-egy labdaszerzés vagy blokk után, így 6-1-re is vezettek a mieink. A svájciak kicsit összekapták magukat egy dupla után, de még mindig mi irányítottuk a játékot, Ivosev kétszer is eredményes tudott lenni ezt követően, majd Horváth Ákos dobott duplát, így kialakult a legnagyobb különbség a meccs feléhez közeledve (6-13).

A mérkőzés második felében a svájciak váltottak - többször annyi volt a játékuk, hogy a távoli dobásaikra rámentek atletikus magasembereik, lendületből leszedték a pattanót, majd jött a ziccer. Ezzel is fel tudtak azonban jönni 3 pontra (11-14), amikor Beák Gábor szórt be egy duplát, majd hiába válaszolt rá Svájc a világvégéről, Dukics is dobott egy kettest (13-18). Óriási adok-kapok volt ekkor a mérkőzés, szinte minden támadásból kosár született, és ellenfelünk egyszer két pontra is vissza tudott zárkózni, Horváth ziccerével azonban egy pontra kerültünk a negyeddöntőtől (17-20). Pár támadásnyi kosárcsend következett, majd Ivosev szerzett faulttal együtt ziccert, így 59 másodperccel a vége előtt 21-17-re nyertünk.

A magyar férfi 3X3 válogatott ezzel bejutott a Poitiers-i Eb-selejtező elődöntőjébe, és mivel 5 csapat jut ki innen a hollandiai Európa-bajnokságra, így ezzel az eredménnyel megvan az Eb-részvétel is! Az elődöntőt 17:10-től Szerbia ellen vívja majd Csirke Ferenc együttese, élőképet ezen a linken találtok.

Ezúton is gratulálunk a magyar csapatnak!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus