Kikapott az osztrákoktól a férfi válogatott

Férfi válogatottunk 64-61-es vereséget szenvedett az osztrákoktól az Eb-selejtezők előtti utolsó felkészülési mérkőzésen.

Felkészülési mérkőzés, Kecskemét
Magyarország - Ausztria 61-64 (12-17, 12-9, 21-15, 16-23)

MAGYARORSZÁG: Wittmann 6/3, VOJVODA 16/9, Hanga 15/3, Keller Á. 2, Jones 4. Csere: Tóth Á., Perl 4, Eilingsfeld, FERENCZ 14/12. 

Álmoskásan kezdte a mérkőzést mindkét gárda, annak ellenére, hogy a felkészülési fázis utolsó szakaszánál tartanak. Kosár csak elvétve született, Hangáék és az osztrákok is inkább a védekezésre fektették a hangsúlyt, ez pedig alaposan meghatározta az első félidő képét. Az első negyed 17-12-es osztrák vezetéssel ért véget. Wittmann Krisztián rázta meg magát a második etapra, vezérletével hamar átvettük a vezetést, de ez csak ideiglenes állapot volt. A nagyszünetre a sógorok mehettek előnnyel, 24-26-ot mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyedre már kezdtek éledezni a felek, Hanga és Ferencz vezérletével gyorsan átvettük az irányítást, volt, hogy nyolc ponttal is vezettünk. Keller és Trmal akaszkodtak össze, a két szövetségi kapitány abban egyeztek meg, hogy egyikük sem játszik a mérkőzés hátralévő felében. Keller az öltöző, Trmal a kispad felé vette az irányt. 45-41-es magyar vezetéssel ért véget a játékrész. Ausztria kezdte jobban a negyedik negyedet, hategységnyi fórt dolgoztak ki. Hanga előbb egy duplát, majd egy triplát süllyesztett el a vendégek gyűrűjébe, majd Vojvoda mehetett büntetőzni, de csak az egyiket dobta be, ekkor másfél perc volt hátra (57-59). Két jó védekezés után mi támadhattunk, most Hanga büntetőzhetett, de ő is csak egye dobott be (58-59). Elkezdődött a csapkodás, Hopfgartner állt a vonalhoz, nem hibázott (58-61). Hét másodperccel a vége előtt Vojvoda dobott egy óriási hármast nyolc méterről, emberről, hátradőlve. Erre is volt válasz, Hopfgartner a dudaszó pillanatában volt eredményes távolról, kikaptunk 64-61-re, így tehát vereséggel hangoltunk az Eb-selejtezőkre. 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus